Eindtij

Ilmer Rozendaal

Over de oude mens

Een oude vrouw kijkt uit over een weids landschap dat langzaam verdwijnt in de nacht. Ze heeft niet lang meer te leven. Haar dochter verzorgt haar. De velden die de vrouw zo goed kent uit haar jeugd, worden teruggeven aan de natuur en lopen langzaam onder water. Herinneringen aan de watersnoodramp komen boven, toen ze de liefde van haar leven ontmoette die ze meteen terug moest geven aan het water. Uit die korte, onstuimige liefde kwam haar dochter voort.

In Eindtij onderzoeken regisseur Ilmer Rozendaal en schrijver Eva Jansen Manenschijn de grenzen van de stilte. Wanneer spreek je? Hoe zwaar of licht is de stilte?
Woorden dienen als mantra, als een herhalen, een laatste mogelijkheid om de dood en de natuur te kunnen bezweren of te accepteren.

Het publiek wordt uitgenodigd om een eerste presentatie van dit work-in-progress bij te wonen. De makers willen graag na afloop in gesprek met het publiek om reacties te peilen en om het thema van de ouder wordende mens te bespreken.

Ilmer Rozendaal is een jonge theatermaker. Haar locatievoorstelling _Er zal iemand komen_ speelde eerder op Karavaan in Egmond aan Zee.

Regie: Ilmer Rozendaal

Tekst: Eva Jansen Manenschijn
Spel: Marlies Hamelynck, Astrid van Eck
Muziek: Joram Tornij
Fotografie: Bart Grietens

Gespreksleider: Caspar Nieuwenhuis (23 mei), Dennis Meyer (24 mei)

Met dank aan: Florian Hellwig, Alex Mallems

Festivalhart Alkmaar, voor Westerlicht