• 75 min
  • binnen
  • muziektheater
  • rolstoeltoegankelijk
  • Festival

LEK

Ontroerend muziektheater over vergankelijkheid

Wat doe je als het besef van eindigheid zich in je kop nestelt?

“Muziektheatergezelschap Bot gold na eerdere Oerol-successen als de groep waar iedereen kaartjes voor wilde. Hun nieuwe voorstelling Lek maakt die status waar,” schreef het NRC afgelopen zomer. Dus eigenlijk hoeven we niks te vertellen.
Met zelfgemaakte instrumenten, eigenzinnige poëzie, schurende humor en fysieke arbeid relativeren de muzikale mannen van BOT de waan van de dag in liedjes met een kop en staart. LEK is een poëtische ode aan slijtage en ouderdom. Vul de glazen maar bij! Zo lang de bodem van je glas niet in zicht komt, zit je goed. Het liefst is het leven een feest met eeuwige confettivelden en alles overstemmend trompetgeschetter. Maar al wil je er niet van weten: er loopt ook een man met een meedogenloze hamer rond en vroeg of laat is het zo ver… Wat als hij ineens op jouw schouders tikt?

Muziektheatergroep BOT neemt je mee naar precies dát moment. Wat doe je als het besef van eindigheid zich in je kop nestelt? Als het lek definitief te groot is om te dichten, welke ballast gooi je dan als eerste overboord? LEK is een verbazingwekkende voorstelling over levenslust en vergankelijkheid. Midden in het onstuitbare proces van verval waagt BOT zich aan de zoektocht naar wat er werkelijk toe doet. Voor je ogen speelt een antieke cello met hulpmotor haar laatste manke serenade, sierlijk en breekbaar als een oude dame. Maar ook al wordt het om je heen angstvallig stil, in je hoofd gonst het harder dan ooit. In LEK heb je geen andere keuze dan je volledig mee te laten voeren en zelf de confrontatie aan te gaan.

★★★★ Ontroerend mooie voorstelling LEK: de haperende machinerie van de ouderdom – Volkskrant
★★★★ Het is een pandemonium dat een verwachtingsvolle sfeer van magische machines en theaterwonderen oproept – NRC

LEK is de langverwachte opvolger van RAMKOERS, de zeer succesvolle voorstelling die in 2015 bij Karavaan in premiere ging.

Door:
MUZIEKTHEATERGROEP
BOT: Job van Gorkum, Tomas Postema, Doan Hendriks en Geert Jonkers | Regie: Vincent de Rooij | Dramaturgie: Marijn van der Jagt | Foto: Rene den Engelsman

Momentum
LEK wordt opgevoerd in het kader van Momentum. Een theater-programma van Karavaan van 1 t/m 10 juni in de Grote Kerk Alkmaar. Karavaan viert dit jaar feest: al 25 jaar brengt ze buitengewoon theater op locatie. En welke buitengewone locatie kan dat dit jaar dan beter zijn dan de andere jubilaris: Grote Kerk Alkmaar, die haar 500-jarig bestaan viert. Een programma over vergankelijkheid en ouder worden, maar ook over het NU vieren!

Grote Kerk, Alkmaar
Info
Prijzen:
€ 12,50 Vrienden van Karavaan
€ 15 standaard
Duur:
75 min
Speeldata:
  • wo 6 jun om 21:30
  • do 7 jun om 21:30
  • vr 8 jun om 21:30
  • za 9 jun om 21:30
Bestel Kaarten
extra:
Op 7 juni is er na de voorstelling een nagesprek met de makers!
Locatie
Grote Kerk
Koorstraat 2, Alkmaar
plan je route