Morty Balthasar

De acoustilogue

In de winkel van Karavaan

De winkel van Karavaan: om de 2 maanden wisselt de collectie en kun je hier werk zien en kopen van uiteenlopende kunstenaars. Van kostuum- en decorontwerpers, tot beeldend kunstenaars en andere creatievelingen. In september vind je hier o.a. het werk van kunstenaar Morty Balthasar.

Morty Balthasar
De van origine Iraanse Morty Balthasar (Teheran, 1973) wordt nog niet zo heel lang kunstenaar genoemd. Het grootste gedeelte van de week is hij te vinden in zijn kaas- & delicatessewinkel in de kleurrijke Utrechtse wijk Lombok. Toch zit het creatieve er al van jongs af aan in. De garage van zijn oom leende zich in zijn jongere jaren voor het beoefenen van originele houtbewerkingstechnieken. Ook de liefde voor muziek zit hem in het bloed en hij werd door zijn vrienden vroeger al Baltazar (naar een tekenfilm-figuur) genoemd omdat hij altijd dingen aan het uitvinden was. Dat hij jaren laten begon te knutselen in zijn schuurtje en al deze liefdes samenbracht in de acoustilogue was misschien wel omdat hij zich verloofde met een kunstenaar… Óf omdat de wijsheid om te doen waar je hart écht ligt misschien met de jaren komt. Wie zal het zeggen….Al met al, vervelen zal Morty zich niet en met liefde blaast hij weer nieuw leven in deze oude hoorns.

Morty’s werk zien en/of kopen?
Adres winkel van Karavaan: Luttik Oudorp 114, Alkmaar (tegenover het Huis met de Kogel).

Winkel van Karavaan, Luttik Oudorp 114, Alkmaar – 15 min. lopen vanaf station Alkmaar

De winkel is in de volksmond bekend als De Drie Kronen, een monumentaal pand in hartje centrum. Bij Karavaan kun je niet alleen werk kopen van verschillende kunstenaars, je kunt er ook ontmoeten, koffie drinken, flexwerken, optreden, workshops volgen, vergaderingen beleggen en expo’s zien.

Locatie
Karavaan
Luttik Oudorp 114, Alkmaar
plan je route