Sarah Jonker

Fascinerende tekeningen

Theatrale inspiratie

Sarah Jonker (1982) is een beeldend kunstenaar en actrice en studeerde in 2006 af aan de Arnhemse Toneelschool (Toneelschool ArtEZ). Daarvoor haalde zij haar propedeuse aan de Toneelacademie in Maastricht. Haar afstudeervoorstelling Alpha Centauri (regie Gerardjan Rijnders) won de IT’s publieksprijs.

Ze speelde in talloze stukken en theaters. Altijd al maakt zij beeldend werk; ze tekent graag en goed. Ze maakt krachtige betekenisvolle tekeningen. In haar werk zie je onmiskenbaar haar theatrale kant.

Karavaan leerde haar kennen door haar indrukwekkende eerste solovoorstelling Il Gonfiabile, waarin ze zelf alle personages speelde en op een ongelooflijke manier continue transformeerde. Ook toen al besloten we om haar tekeningen te exposeren bij de voorstelling; ze raken aan die transformaties, aan haar grote voorstellingsvermogen en verbeeldingskracht.

Sarah’s werk zien en/of kopen? Bij Karavaan in de winkel vind je haar expositie.
Adres winkel van Karavaan: Luttik Oudorp 114, Alkmaar (tegenover het Huis met de Kogel).
Openingstijden: ma t/m vr van 09:30-17:30 uur en bij activiteiten van Karavaan.

Winkel van Karavaan, Luttik Oudorp 114, Alkmaar – 15 min. lopen vanaf station Alkmaar

De winkel is in de volksmond bekend als De Drie Kronen, een monumentaal pand in hartje centrum. Bij Karavaan kun je niet alleen werk kopen van verschillende kunstenaars, je kunt er ook ontmoeten, koffie drinken, flexwerken, optreden, workshops volgen, vergaderingen beleggen en expo’s zien.

Locatie
Karavaan
Luttik Oudorp 114, Alkmaar
plan je route