Tegen Wind

THEATRALE INSTALLATIE van een oer-Hollands tafereel

Local <=> Global: Hoe je tegenwind ervaart als regisseur van het leven.

‘Tegen Wind’ is een fascinerende theatrale installatie van een oer-Hollands tafereel die speelt met de elementen van de natuur. Een zevental fietsers, een bont gezelschap, dat als windwijzers tegen de wind in fietst.

Deze kenmerkende theatrale installatie speelt met de elementen van de natuur. De personages van ‘Tegen Wind’ zijn zodanig afgepeld, dat alleen de essentie overblijft. De wind blaast leven in de gedaantes, een continu spel, met de wind als eindregisseur. ‘Tegen Wind’ is een treffende weerspiegeling van onze maatschappij. De eenzame fietser stuit op de dilemma’s van het bestaan, de wind is een metafoor voor de turbulente tijd waarin wij leven.

Het voorproefje van ‘Tegen Wind’ trok in januari al de aandacht van over de hele wereld, het ging viral op Internet: bereikte meer dan 5 miljoen mensen, over de 6000 likes en werd ruim 31.000 keer gedeeld. Reacties uit onder andere Thailand, Rusland, Italië en Saoudi Arabië laten zien dat het project een breed publiek weet te trekken.

De premiere van de gehele installatie zal te zien zijn op Karavaan Festival 25 mei tot en met 5 juni 2016 aan de Globdijk in Graft. Naar deze locatie kom je liefst lopend of op de fiets, want ‘Tegen Wind’ laat zich het beste beleven met je kop in de wind!

(Je kunt natuurlijk ook je auto parkeren in Graft)

Culturele Weidefietsroute

Tegen Wind is onderdeel van de Culturele Weidefietsroute: een fantastisch arrangement met fietsen door de polder met erfgoed en kunst, lekker eten, de voorstelling Vlucht en nog een andere voorstelling. Kijk in het groene kader hiernaast.

Kunstenaar: Linda Anneveld (Compagnie DaaD) | Constructie: Gerbrand Dros  | Met dank aan: Kunsteyssen, Rebecca van Vuure, Arjen Moesbergen

Globdijk, Graft
Info
Prijzen:
€ 00,00 Gratis toegankelijk
Duur:
Locatie
Globdijk
, Graft
plan je route
Culturele Weidefietsroute
Fietsroute door polderlandschap, met voorstellingen en installaties Tegen Wind, VLUCHT en Bach in de Bagger (27 t/m 30 mei) of Waterwerkers (31 mei t/m 5 juni), expobezoek Raadhuis Graft en Rijper maaltijd. € 32,- (met Waterwerkers) of € 37,- (met Bach in de Bagger)
Selecteer hieronder je gewenste datum:
Bestel Kaarten