Vive Piaf!

Een muzikale achtbaan langs Edith Piaf’s leven

De straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson

Vive Piaf is een muziektheatervoorstelling over het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson.

Deze voorstelling is onderdeel van Project Geestdrift. Met Project Geestdrift willen we de kleine, mooie kerkgebouwen met een bijzonder programma openstellen en plekken laten zijn voor blikverruiming, verwondering en ontmoeting. In elk programma staat een thema centraal. Het zal je niet verbazen dat het thema van deze avond Veerkracht is. Als iemand dit thema in leven en werk voorstaat is het wel Edith Piaf.

Met deze muziektheatervoorstelling nemen Nadja Filtzer en haar musici je mee in de achtbaan van Piaf’s leven en chansons. Een muzikale reis van de Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen met hooggeëerd publiek. Van Piaf’s grote en onmogelijke liefde voor de getrouwde bokser Marcel Cerdan tot het huwelijk met de twintig jaar jongere zanger Theo Sarapo.

De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen met nummers als La Foule, Padam Padam en La Vie en Rose, maar ook in Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Nadja Filtzer: “Ik voel me aan Piaf verwant. Met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, onweerstaanbare levenslust en vurig temperament, die ik herken vanuit mijn Mexicaans-Russische roots.”

Uit de pers:

Alsof Edith Piaf uit de dood is herrezen” – de Gelderlander
Franse zanglegende herleeft” – NoordHollandsDagblad
Een ontwapenende en indringende voorstelling” -Het Parool

Nadja Filtzer werd in 1969 geboren in Amsterdam. Ze heeft een Nederlandse moeder en een Oekraïens-joodse vader, die opgroeide in Mexico. In 1928 vluchtte haar oma voor de pogroms die onder Stalins bewind plaatsvonden. Ze oogstte met haar voorstelling ‘Vive Piaf!’ veel succes en werd in de pers de Piaf van de 21e eeuw”genoemd. Zij won in 2009 de publieksprijs in het concours de la Chanson- Alliance FranÇaise.

Credits:
Tekst, zang en spel
: Nadja Filtzer | Accordeon: Gert Wantenaar | Piano: Leo Bouwmeester  | Script: Arnost Kraus | Eindregie: Frank Affolter

Doopsgezinde kerk, Nieuwe Niedorp
Info
Prijzen:
€ 7,50 Standaard
Duur:
120 min
Speeldata:
  • vr 14 jun om 20:00
Bestel Kaarten
Locatie
Doopsgezinde kerk
Dorpsstraat 149, Nieuwe Niedorp
plan je route


Vive Piaf is onderdeel van Geestdrift: theatrale reuring op ongewone plekken. Een theater-serie in de Doopsgezinde vermaningen in Noord-Holland