• 60 min
  • buiten
  • doen

Yoga- Rust in je kop

een heerlijke yoga-sessie in het groene park

Een ontspannen begin van je dag of weekend!

In het ruime, groene Victoriepark begin je je dag of weekend tijdens Karavaan Festival met een fijne yoga-sessie. Voor de reuring in het festivalhart losbarst, is het eerst tijd voor rust in de kop! Ervaren yoga-docente Josette neemt je mee op een beschutte plek aan het water voor een uur lang Yin yoga. En is de sessie afgelopen? Dan stap je zo het festivalhart op voor een fijne cappuccino of muntthee en gratis straattheater!

Josette over haar yoga-les
Je lichaam heeft je een hoop te vertellen, alleen luisteren wij er vaak niet naar. De boodschap van ons lichaam wordt overstemd door onze drukke levens, onze verplichtingen en onze constante doe-modus. Yin yoga nodigt je uit om eens naar de zijn-modus te komen en even bewust stil te zijn. Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij je ruimte creëert in je lichaam, Rust in de kop en waarbij je lekkerder in je vel komt te zitten.

Oja nog een belangrijk detail; je hoeft er niet lenig voor te zijn! Ik nodig je uit om je ego thuis te laten. Alleen maar zijn, voelen en je eigen grenzen ontdekken in jouw lichaam. Hoe meer je loslaat hoe leniger je uiteindelijk zult worden.

Tijdens de les werken we op het bindweefsel in het lichaam en hierdoor ervaar je op termijn meer soepelheid in het lichaam en meer ruimte in je lichaam. Bindweefsel stimuleer je door de houdingen langer vast te houden, meestal 3 tot 5 minuten. Tijd om je lichaam eens goed te voelen. Maar ook tijd waarin je gedachtes alle kanten op kunnen schieten. Door middel van ademhaling, rust en stilte oefen je iedere keer weer om meer stilte tussen de gedachtes door te creëren, Rust in de kop.

Over Josette
Ik zal mijzelf even voorstellen; Mijn naam is Josette Jimmink van Bewussst. Met Noord-Hollandse nuchterheid heb ik met mijn Bewussste yogalessen het doel op Rust in de Kop te creëren. We leven in een drukke maatschappij waarin veel van ons wordt verwacht. Ik denk daarom dat er veel behoefte is om met meer bewustzijn dingen aan te pakken en meer stilte toe te voegen aan ons dagelijks leven. Bewust stil zijn dus!

Foto: Niels ten Hulsen

Festivalhart, Victoriepark, Alkmaar
Info
Prijzen:
€ 12,50 vrienden van Karavaan
€ 15,00 standaard
Duur:
60 min
Speeldata:
  • vr 31 mei om 16:00
  • zo 2 jun om 11:00
  • zo 9 jun om 11:00
  • ma 10 jun om 11:00
Bestel Kaarten
extra:
TIPS
Trek warme, makkelijk zittende kleding aan
Neem eventueel een warm kleedje of shawl mee voor tijdens de eindontspanning
Neem zelf een yoga-matje mee
Locatie
Festivalhart
Victoriepark, Alkmaar
plan je route