Protest

Muzikale zoektocht naar protesteren

#groeizucht

Drie jonge mensen hebben een mening. En die mening moet worden gehoord. Dan zit er maar een ding op: Protesteren! De straat op! Je mening schreeuwen zo hard als je kan. Opdat iedereen het hoort! Opdat de wereld verbetert, verandert, groeit!
Maar heeft al dat geschreeuw eigenlijk wel zin? Er zijn ook zoveel redenen om niet de straat op te gaan…

In Protest onderzoeken theatermakers Scott, Eva en Rosine de vraag of ze wel of niet gaan protesteren. En als ze gaan, hoe dan?
In een verscholen ‘ondergrondse’ ruimte in een verlaten drukkerij verenigen zij zich met jou. Gewapend met gitaar, viool en zang gaan we op een muzikale zoektocht naar protest voeren. Sluit je aan? 

We willen dat de wereld groeit. Maar moeten we dan gaan protesteren? En als we gaan, hoe dan?

Over de makers
Eva van der Post (Amsterdamse Toneelschool&kleinkunstacademie 2015), Scott Beekhuizen (Acteursopleiding Toneelacademie Maastricht 2019) en Rosine Langbroek (ArtEZ Conservatorium Muziektheater 2015) maken een muzikale performance over protest voeren. Zij zijn 1 van de 5 makers die je te zien krijgt tijdens de Winterkaravaan. In de leegstaande drukkerij ga je op expeditie langs 5 nieuwe voorstellingen en geniet je van heerlijk winters eten & drinken! Klik hier voor meer info en tickets

CREDITS:
Concept, spel, muziek
: Eva van der Post, Scott Beekhuizen & Rosine Langbroek | Coach: Ria Marks | Met dank aan: Thomas van Elst, De Straatschouwburg te Utrecht | Foto: Emil de Jong

Eva, Scott en Rosine spraken met Thomas van Elst, een jonge PVV’er en actievoerder bij verschillende Alkmaarse protesten, over protesteren.