Repetities op het Nederlands Kremlin gestart!

De repetities op locatie van het splinternieuwe muziektheater Het Land van Nooit zijn gestart! Op het surrealistische Nederlands Kremlin in Winkel wordt druk gespeeld, geprobeerd, gemaakt en gewerkt aan de multidisciplinaire voorstelling van theatermaakster Anne Roos Rosa de Carvalho. Tijd voor wat fotootjes dus! Het Land van Nooit zie je 28 mei t/m 10 juni op Karavaan Festival.

Over Het Land van Nooit
Een avontuurlijke busreis naar een beloofd pretpark

Vanaf het begin der tijden wordt de aarde bezocht door buitenaardse wezens en het zou zo maar kunnen dat ze binnenkort terugkomen. Waarschijnlijk landen ze in een voetbalstadion, of verschijnen op tv. Wellicht dat zij ons zouden kunnen helpen bij de grote uitdagingen van onze tijd… Hebben de graancirkels je niet weten te overtuigen? Ga dan mee op deze unieke expeditie!

In deze nieuwe multidisciplinaire voorstelling vol zang, muziek, geluidskunst en performances neemt theatermaker Anne Roos Rosa de Carvalho je mee op een avontuurlijke busreis. Eindbestemming? Kunsttuin Nederlands Kremlin, een fantasierijke beeldentuin in de Noord-Hollandse polder. Hier word je ondergedompeld in het gedachtegoed van zelfverklaard wetenschapper en schrijver over buitenaards leven, Erich von Däniken.

Waarom vinden grote groepen mensen Von Dänikens’ theorieën zo boeiend? En waarom willen we zo graag in dit soort charismatische persoonlijkheden geloven? In ‘Het Land van Nooit’ plaatst De Carvalho deze vragen in een breder perspectief door zich te verdiepen in de aantrekkingskracht van populisme. Het verstarde debat omtrent dit ingewikkelde onderwerp wordt op lichte wijze onder de loep genomen in een voorstelling waarin wetenschap, fictie en politiek op losse schroeven komen te staan.

Info en tickets