Startschot 25 editie Karavaan Festival 2018: Open MindGisteren werd het officiële startschot gegeven van de 25 editie van Karavaan Festival. Tien dagen lang theater op bijzondere plekken in regio Groot Alkmaar: op boerderijen en in de polder, in oude fabrieken, in kerken en kriskras door de binnenstad.
Vanaf het intieme Doelenveld in Alkmaar opende wethouder Anjo van de Ven het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival. Het Doelenveld is 10 dagen lang het bruisende festivalhart waar iedereen wordt uitgedaagd tot een Open Mind, het festivalthema van dit jaar. Op het festivalhart is veel te beleven: gratis straattheater, livemuziek, korte voorstellingen, Kinderkaravaan, eten&drinken en een grote portie doen! Vanaf het festivalhart start de, speciaal voor Alkmaar gemaakte, achterstevoren geluidswandeling Reverse.
Op het Canadaplein trof publiek het eerste tableau van de confronterende installatie Ceci n’est pas… Tot de laatste dag van het festival zie je hier dagelijks een ander scene over onze vooroordelen.


Publiek kon gisteren direct genieten van een aantal landelijke premières: oer-opera Aardappelvreters op boerderij Valkering in Egmond aan den Hoef, dansconcert Zweer in het statige Huize de Dieu en cabaret Grote Woorden op de redactie van de Alkmaarse Courant. De komende dagen zijn er nog 4 landelijke premières te beleven. Op 10 juni wordt de jubileum-editie feestelijk afgesloten met een groots bacchanaal.
Nieuwsgierig? Nog t/m 10 juni beleef je Karavaan Festival.

Foto: Moon Saris