Startschot Karavaan Festival 2017: De Nieuwe WereldPersbericht, 26 mei 2017
Gisteren werd het officiële startschot gegeven van Karavaan Festival. Twaalf dagen lang theater op bijzondere plekken in regio Groot Alkmaar: in de duinen, tussen de windmolens, op een wijngaard, in het Urban Earthship, in monumenten en in de polder.
Vanaf het intieme Doelenveld in Alkmaar opende wethouder Pieter Dijkman het podiumkunstenfestival. Het Doelenveld is 12 dagen lang het bruisende festivalhart waar iedereen samen bouwt aan De Nieuwe Wereld, het festivalthema van dit jaar. Op het festivalhart is veel te beleven: korte voorstellingen, expo’s, workshops, theatrale installaties, livemuziek, Kinderkaravaan, eten&drinken en een grote portie doen! 

Publiek kon gisteren direct genieten van een groot aantal premières: Happiness Unlimited in het lege lab van VSM, Bleekneusjes in de duinen van Bergen aan Zee, Avé in De Harmonie, Smelt in het hofje van Bijlevelt, Oogst in een ondergrondse ruimte en Better Safe Than Sorry dwars door de Alkmaarse binnenstad.
Nieuwsgierig? Nog t/m 5 juni beleef je buitengewoon locatietheater en stap je op het festivalhart op het Doelenveld in De Nieuwe Wereld!
Foto: Danielle Koelemij