TIPJE VAN DE SLUIER KARAVAAN FESTIVAL 2016: 25 MEI t/m 5 JUNI IN REGIO ALKMAAR

Van 25 mei tot en met 5 juni 2016 speelt theaterfestival Karavaan op bijzondere plekken in regio Alkmaar. Twaalf dagen lang locatietheater, theatrale installaties, theater in de openbare ruimte, live muziek, eten en drinken, talkabouts en performances.

Het festival brengt je door de hele regio naar weilanden, cultuurhistorische locaties, verlaten terrein, de binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers.

Local <=> Global

Het thema deze editie is Local <=> Global, over hoe wij verbonden zijn met de rest van de wereld. Een klein tipje van de programma-sluier kan de organisatie vast oplichten. Zo kun je naar de grote muzikale locatievoorstelling Lampedusa, waar je aan boord stapt van een schip dat langzaam onder water loopt. Lampedusa is een verbeeldende bijdrage aan het vluchtelingenvraagstuk.

Ook te zien: Dijkdrift, waarin een klein groepje mensen zich teruggetrokken heeft om de dijken – en hun eigen oerdriften – te bewaken. Op een plekje ver van de bewoonde wereld maken zij dit muzikaal spektakel. Wat als we niet meer alles zelf in de hand hebben?

Weidevogels

Een fietstocht vanuit De Rijp of Alkmaar door de polder is ook onderdeel van het programma. In het weiland laat je je meevoeren door het verhaal van de weidevogels in de voorstelling Vlucht. Dit gebied heeft een directe verbintenis met West-Afrika. Hoe dit zit hoor je in de voorstelling.

In Bergen aan Zee zul je De Drie Zusters tegenkomen, een overrompelende muzikale voorstelling in het duin en het Zonnehuis van een groep twintigers op zoek naar hún plek in de wereld. De visie van een nieuwe generatie.

Ook met kinderen kun je – als ze stalen zenuwen hebben – naar Karavaan, bijvoorbeeld naar de familievoorstelling Molman, waar je in een omgebouwde container wordt gelokt. Want als je nooit eens bang bent, is het onmogelijk om dapper te zijn.

Shot inspiratie voor elke dag

Naast locatietheater kom je in het festivalhart voor elke dag een shot inspiratie: korte theatervoorstellingen en live muziek, expo’s en gesprekken en lekker eten en drinken. In de binnenstad stuit je op acts en performances.

Dit alles is slechts een klein tipje, er volgt nog meer locatietheater en festivalprogramma! Houd deze website in de gaten voor informatie en voorstellingen, schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter of Instagram.