Vaarwel

Een ode aan afscheid

In een wereld waarin vooruitgang en ontwikkeling als groot goed worden gezien, bewegen we ons naar voren; in volle vaart richting een onbekende toekomst. Wanneer iets onbekend is, is dat eng. Anouk: “Als ik mijn ogen dichtdoe en naar mijn diepste diepgewortelde verlangen kijk, dan zie ik geen angst. Dan zie ik trots en vrijheid.” Waarom zijn we eigenlijk bang voor afscheid?

Voor het muziektheater ‘Vaarwel’ besluiten makers Anouk van Kolfschoten en Jacob de Groot op op onderzoek uit te gaan.Vaarwel zoomt niet in op vooruitgang, of waar naar toe. Maar laat zien wat er is. En wat er was. Samen laten Anouk en Jacob laten zien dat afscheid soms verdrietig is, maar ook iets kan zijn om je op te verheugen.

Zwaaien is een handeling die afscheid uitstelt. Zwaaien laat zien dat je liever had gewild dat het niet weg ging.

Anouk studeerde scenografie in Amsterdam en ook nog eens Docent Theater en Theater maken aan de Artez in Arnhem. Zij werkt voor de Winterkaravaan samen met Jacob die afstudeerde aan de ATKA.

Anouk en Jacob zijn 1 van de 5 makers die je te zien krijgt tijdens de Winterkaravaan. In een leegstaande Ringersfabriek ga je op expeditie langs 5 nieuwe voorstellingen en geniet je van heerlijke stamppot en winterse dranken!

Info en tickets

Makers: Anouk van Kolfschoten en Jacob de Groot | Eindregie: Jeroen van der Heijden | Met dank aan: Roos van Geffen

Anouk en Jacob_foto Kenneth Stamp-min