Al Maktoub

Een reis vol herinneringen aan ervaringen die je van tevoren niet had bedacht te (moeten) doorstaan.

Foto: Mees Borst

Contextprogramma

|

Toneel

In zijn solovoorstelling, Al Maktoub (het lot) eert theatermaker Abdelkarim el Baz de liefde voor zijn moeder en bevecht hij de onomkeerbaarheid van het lot.


Al Maktoub

Intiem, kwetsbaar en met een twinkeling eert theatermaker Abdelkarim el Baz de liefde voor zijn moeder en bevecht hij de onomkeerbaarheid van het lot. In zijn solovoorstelling Al Maktoub (het lot) neemt hij het publiek mee in zijn constante pogingen om grip te krijgen op dat wat hem overkomt. Een reis vol herinneringen aan ervaringen die je van tevoren niet had bedacht te (moeten) doorstaan.

Dat lot, hoe ga je er mee om? Accepteer je het of blijf je vechten?

Over de maker

Abdelkarim el Baz studeerde af van de Mimeopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in 2012 en van de Toneelacademie Maastricht in 2016. Hij speelde o.a. bij MAAS TD, Het Amsterdams Andalusisch Orkest, de Toneelmakerij, Zep, Toneelgroep Oostpool, Theater Rotterdam en Jetse Batelaan. El Baz is de oprichter van Stichting Allang Vrienden, waar hij mooie voorstellingen hoopt te gaan maken. Al Maktoub is zijn eerste solovoorstelling.

 

Project Geestdrift

Al Maktoub is onderdeel van Project Geestdrift: theatrale reuring op ongewone plekken. Een theater-serie in de Doopsgezinde vermaningen in Noord-Holland. Een cocreatie van Karavaan met de doopsgezinde kerkjes. Een contextprogramma is onderdeel van je avond.

Credits

Spel en tekst: Abdelkarim el Baz
Onderdeel van

Volg ons op social media!

Neem iemand mee!