De radicalisering van de glazenwasser

Een brutale, humoristische onemanshow

Lab-Z, Theater Zuid

Toneel

Wat gebeurt er met een vriendschap die onder druk komt te staan door politieke meningsverschillen? Tijdens de corona lockdowns gaat Amro aan de slag in het glazenwassersbedrijf van een goede vriend. Op grote hoogte kijken ze uit over de stad en de mensen en reflecteren ze op de samenleving. Wat blijft er over van een vriendschap als รฉรฉn van hen steeds extremer wordt in zijn politieke opvattingen?


Tijdens de corona lockdowns ging Amro aan de slag in het glazenwassersbedrijf van een goede vriend. Op grote hoogte kijken ze uit over de stad en de mensen en reflecteren ze op de samenleving. Onbeleefd, herkenbaar en vooral ontzettend hilarisch.

Over de maker

Amro Kasr is een schrijver en acteur uit Rotterdam. Als acteur speelde hij onder andere bij RAAF muziektheater, het Zuidelijk Toneel, Laaktheater, Studio De Bakkerij en Theater Zuidplein. Met zijn proza won hij in 2018 de El Hizjra Literatuurprijs. Hij ontwikkelde de voorstelling De Laatste Clown van Aleppo als onderdeel van het ontwikkeltraject Teasers 2020 van Lab-Z. De radicalisering van een glazenwasser is zijn tweede Lab-Z productie.

In de pers

"Theatermaker Amro Kasr: 'Ik maak kunst in jouw taal, dat is als immigrant de ultieme revanche'"

NRC

Credits

Tekst en spel: Amro Kasr | Regie: Yahya Gaier | Producent: Lab-Z, Theater Zuidplein | Techniek: Nienke Krikke, Jorick Moerman

Volg ons op social media!

tickets