Drukwerk #2

Een avontuurlijke avond vol verrassingen van jonge theatermakers

Theater

Tijdens Drukwerk krijg je een inkijkje in het maakproces van jonge theatermakers én een complete voorstelling. Makers die op dit moment in het Makershuis van Karavaan aan het werk zijn laten een work-in-progress presentatie zien, een korte pitch of lezen een paar scènes voor. Daarnaast zie je in DRUKWERK ook altijd een korte, affe voorstelling van een jonge theatermaker. Ook het jonge singer-songwriters talent komt aan bod: op voorspraak van Podium Victorie nodigen we iedere editie een jonge, lokale singer/songwriter uit, die als programma-onderdeel wat van zijn/haar werk laat horen.


Collectief Blauwdruk is in een 5-weekse residentie voor een LAB waarin ze stijlen, teksten, scenes en nieuwe vormen uitproberen. Ze nodigen daar spelers en regisseurs bij uit om telkens kleine uitprobeersels te doen. Tijdens Drukwerk brengen zij een een presentatie van dit LAB en mogen we even mee kijken in hun hoofd. De makers van Collectief Blauwdruk studeerden aan de toneelacademie van ArtEZ en zijn sinds 2020 verbonden aan Karavaan.

Podium Victorie vaardigt een jonge singer-songwriter af, een talent dat we in dit prille stadium mogen zien optreden. Het is Jasper Schalks. Hij speelt ingetogen americana in zijn puurste vorm.

Rubin van Gent is pas net begonnen aan zijn project RAAF. Theatermaker Rubin van Gent onderzoekt de mateloos populaire wereld van true crime aan de hand van de zaak Dutroux. Wat triggert het, dat we ons graag verliezen in de meest verschrikkelijke waargebeurde verhalen? studeerde in 2019 af aan de muziektheateropleiding van ArtEZ. Hij maakte voor Winterkaravaan 2021 samen met Jasper Brinkman ‘SAY YES TO THE MESS’.

Totale treurnis

Hier een lijstje van TOTALE TREURNIS:
1. Een karatekick die misgaat.
2. Dat jij voor de box gaat en de ander voor de hand.
3. Mensen waarvan je ziet dat ze geen tijd hebben.
4. Lijstjes.
5. Stoelen die bezet worden gehouden door handdoeken in het zwemparadijs.
6. Waardoor jij je slappe friet op de grond moet eten.
7. Mannen met kompas tattoos.
8. Oorlog.
9. Zowat alle dingen die je in het nieuws leest.
10. Deze voorstelling.

Een tragikomische solo over doodgaan door een selfie, iets écht voelen, frikandelbroodjes en het Zwanenmeer.

Over de maker

Patsy Kroonenberg is afgestuurd actrice en theatermaker aan Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Naast acteren is zij ook maker, ze schreef en regisseerde de korte filmmonoloog Wat Jaap vroeger later wilde worden, gespeeld door Joost Prinsen.

Hendrik de Pecker is dichter, toneel- en scenarioschrijver en is afgestudeerd aan de opleiding Writing for Performance aan Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2018 stond hij op Lowlands en een jaar later in 2019 heeft hij de tweede prijs van Write Now! Eindhoven gewonnen met zijn poëzie.

Volg ons op social media!

Neem iemand mee!