Wereldpremière HERMES van Burak & Musica Sequenza op Karavaan Festival


Klassiek en modern versmelten tot episch meesterwerkOnder het motto ‘Barok is de nieuwe pop’ wordt elektronische muziek moeiteloos gemixt met historische instrumenten als fagot, viool, theorbe en lier. Componist en alleskunner Burak (Istanbul) en het klassieke ensemble Musica Sequenza (Berlijn) versmelten klassiek en modern tot een episch meesterwerk.
Het gerenommeerde ensemble speelt zalen over de hele wereld plat, van wereldsteden als New York, Istanbul en Berlijn. Het nieuwste werk gaat in premiere bij Karavaan Festival, in de prachtige, eeuwenoude Grote Kerk die de stad Alkmaar rijk is.

Deze zomer te zien op Karavaan Festival (7 en 8 juni)
Première 7 juni 2019 21:30
Burak & Musica Sequenza

Over HERMES
Met HERMES creëert Burak een bijzondere geluidsarchitectuur aan de hand van micro-tonaliteit en Oudgriekse modaliteiten, die de basis vormen van zijn werk. De kern van Burak’s museale kunstwerk wordt ondersteund door het klassieke muziekensemble Musica Sequenza. Zij spelen op historische instrumenten, o.a. barokke fagot, glasfluit, snaren, viool, theorbe, lier, stem en Perzische percussie-instrumenten. Maar ook natuurgeluiden en 3D geluid. Dit alles vermengt zich tot een vernieuwend en episch meesterwerk.CREDITS

Fagot en Compositie: Burak | Viool: Tim Willis, Annie Gard | Altviool: Chang Yoo | Cello: Linda Mantcheva | bas: Mirjam Wittulski | Toetsen: Cengiz Özdemir | Sound: Carlo Grippa

Over Burak

Geluidskunstenaar en componist Burak Özdemir werd geboren in Istanbul. In zijn werk ontleed hij de klassieke structuren van elektronische muziek en melodische techno. Door deze een dialoog aan te laten gaan met klassieke, historische instrumenten creëert hij levendige geluidssculpturen. In deze compositie, Burak’s recente avant-garde geluidskunstwerk HERMES, is de techno complexer, elastischer en kwetsbaarder.

Burak: “HERMES verbindt ons als een moderne stam; het geeft het gevoel ons te willen verbinden met onze verre voorouders.”

Info en tickets

Foto: Barak & Musica Sequenza