WINNENDE MAKERS WINTERKARAVAAN BEKEND!

Op 28, 29 en 30 december is de Winterkaravaan waarin 5 jonge theatermakers een korte voorstelling maken vanuit hun perspectief op het Karavaanthema van dit seizoen: De Nieuwe Wereld. Na een open call ontving Karavaan 42 uiteenlopende plannen van makers uit het hele land die maximaal 5 jaar afgestudeerd zijn aan een kunstvakopleiding. Na intensief beraad zijn 5 winnende plannen gekozen. Ze ontwikkelen speciaal voor de Winterkaravaan een eigen korte voorstelling van 20 minuten.

Stamppotten en winterse bieren in Ringersfabriek
Als bezoeker van de Winterkaravaan ga je op expeditie door de leegstaande Ringersfabriek. Op unieke plekken in het pand zie je In een carrousel de vijf verschillende korte voorstellingen van deze makers en zijn heerlijke stamppotten en winterse bieren onderdeel van je middag of avond.

De diversiteit van de makers is verrassend veelzijdig. Ze komen dan ook van uiteenlopende opleidingen uit heel het land: Scenografie Amsterdam, Artez Arnhem, de Academie voor Toneel en Kleinkunst, Theater- en videotechniek, Docent Dans, Mime-opleiding, Docent Theater en Theater maken, Toneel- en Kleinkunstacademie, Sandberg Instituut, Design Academy Eindhoven en Moderne Dans Berlijn.

Tijdens de Winterkaravaan geniet je van muziektheater ‘Vaarwel’ van Anouk van Kolfschoten en Jacob de Groot. Brengen Hendrik Walther en Franziska Menge het video/performance project ‘Transditie’. Marinke Eijgenraam presenteert samen met Geartsje van der Zee en Lisa Corsten het beeldend theater ‘Mensenwerk’. Het ervaringstheater ‘Dat wat we doen’ wordt gemaakt door Celine Talens, Tessel Bruhls, Flavia Faas en RoosPeee. En Margo Verhoeven komt met haar familievoorstelling IJS.

Na de Winterkaravaan kan één van deze makers zijn/haar voorstelling tot een avondvullende voorstelling uitwerken voor Karavaan Festival dat plaatsvindt van 25 mei t/m 5 juni 2017.

De Winterkaravaan bezoek je op wo 28, do 29 of vr 30 december. je kunt per dag kiezen uit 2 tijdstippen: van 15:00 – 18:30 uur of van 19:00 – 22:30 uur. Kosten € 27,50 per persoon (incl. stamppot en winterse bieren). Vrienden van Karavaan betalen € 22,50.

Informatie en tickets vind je op karavaan.nl