WORKSHOP: Afro-yoga

Ritmische yoga met live Afrikaanse muziek

Ritmisch bewegen en ontspannen op Afrikaanse muziek

Aards, Energiek, Ritmisch & Ontspannen Adem, beweeg en swing je lichaam op lekkere muziek en ontdek de extra mogelijkheden in de yogaposities. Voel de vibes van Afrikaanse muziek en werk aan je ademhaling, kracht en flexibiliteit. 
Met een knipoog naar dans en yoga geven Simone en Alice je een workshop volop plezier! Geniet en kom los van die mat!

Afro-yoga is een mix van de ritmische aardse bewegingen uit de Afrikaanse dans, meditatieve yogaseries en er wordt heerlijk gedanst en gezongen. De workshop is zowel actief als interactief, omdat er live muziek is en de mensen worden meegenomen in beweging en geluid.

Afro-Yoga is ontwikkeld door Alice Neuteboom, Neco Novellas en Simone Heijloo en is toegankelijk voor iedereen. Het is een combinatie van Afrikaanse moderne dans, yoga, zang en een live concert. Een nieuwe ervaring voor alle zintuigen!

Workshopdocenten: Simone Heijloo en Alice Neuteboom | Muziek: Neco Novellas

Neco Novellas is docent en musicus. Hij groeit op in Mozambique en leert de traditionele chopimuziek en rituelen van zijn familie en zingen in de kerk. In Nederland studeert hij jazz en operazang. Neco is solo en met zijn band regelmatig te zien op diverse internationale podia, en ook tijdens Karavaan Festival kun je in de avonduren van zijn muziek genieten. Hij is een ware stemkunstenaar en je voelt de Afrikaanse ritmes en ziel en connectie met de natuur in zijn eigentijdse muziek.

Simone Heijloo is danseres, dansdocent en bewegingscoach. Ze volgde haar dansopleidingen in Afrikaanse Moderne en traditionele dans bij l’Ecole des Sables, Senegal en l’Ecole de Danse Irène Tassembédo (EDIT), Burkina Faso, Afrika. In Amsterdam en omgeving geeft Simone les in Afrikaanse Moderne dans.

Alice Neuteboom is eigenaar van Yoga Nieuw-West en gespecialiseerd in yin yoga en vinyasa flow yoga en geeft les aan jong en oud. Al van jongs af aan is zij gefascineerd door beweging en ritmes. Alice danste jaren bij werelddansgroepen en heeft zich verdiept in dansen en muziek van diverse culturen.

Neem je jouw eigen yoga-matje mee? Mocht je daar niet over beschikken, laat het ons dan even weten: dan regelen wij wat voor je!

Festivalhart V&D, Laat 143 Alkmaar

V&D begon in 1887 als eenvoudige manufacturenzaak in Amsterdam onder de naam “De Zon”. De zaken ging goed en er kwamen al snel winkels door heel Nederland. Ook in Alkmaar, aan de Houttil, onder de naam Gebroeders Berentzen. De winkel zou uitgroeien van 15 personeelsleden (grotendeels inwonend), een handkar en een paard tot een groot warenhuis met een prominente en soms controversiële plaats in de binnenstad.

Het gebouw is een gemeentelijke monument, ontworpen door architect G.W.J. Caron. Hij ontwierp een gebouw in laat Amsterdamse School stijl maar gebruikte daarbij ook Art Deco details.
Meer informatie over de geschiedenis van V&D vind je hier
Info
Prijzen:
€ 25,00 Normaal
Duur:
2h
Speeldata:
  • zo 5 jun om 11:00
Bestel Kaarten
extra:
Neem je jouw eigen yoga-matje mee? Mocht je daar niet over beschikken, laat het ons dan even weten: dan regelen wij wat voor je!
Locatie
Festivalhart V&D
Laat 143, Alkmaar
plan je route