Publicaties

Ronald Goedheer

Ouderenfestival ‘Volbloeiers’ in Franse sferen

12-07-2024 BEVERWIJK - Buitenplaats Akerendam in Beverwijk werd vrijdag omgetoverd tot een theatraal ouderenfestival. Voor de tweede editie van ‘Volbloeiers’ is het thema dit jaar Frankrijk.

Lees verder
Foto:Keith-Montgomery

Festival voor ouderen in Beverwijk: ‘Senioren durven los te gaan op Volbloeiers’

11-07-2024, BEVERWIJKOok als je wat meer op leeftijd bent, wil je losgaan op een festival en anderen ontmoeten. Op vrijdag 12 juli is op buitenplaats Akerendam in Beverwijk daarom Volbloeiers van Karavaan. Een festival voor iedereen van boven de zeventig.

Lees verder
Scenefoto EKSTASIS
Moon Saris

Theaterkrant: DANSFEESTJE ALS NAARGEESTIG TOEVLUCHTSOORD

27-05-24 In het oude vervallen stationsgebouw van Alkmaar centraal staat een groepje dansers op te warmen, te midden van plassen water. De ramen zijn afgeplakt, fel tl-licht schijnt vanaf de achterkant van het toneel. De ene danser heeft een galajurk aan, de ander heeft een jaren ’80 look en weer een ander draagt een schilderspak. Er klinkt een harde elektronische beat en de dansers openen met intense, repeterende bewegingen hun eigen feestje.

Lees verder
Dat Gat
Moon Saris

VOLKSKRANT: ★★★★★ – De voorstelling ‘Dat gat’ legt het absurde van een mensenleven bloot in een nuchter, oer-Hollands landschap

27-05-24 Het publiek ziet vanaf klapstoeltjes in een weiland hoe het bestaan van een jonge vrouw uiteenrafelt bij de aanblik van een gat.

Lees verder
Paddy en de tijdgenoten
Mariska Steenbergen

Musicalsites: Paddy Schleidt speelt met tijd in Alkmaarse Backyard

26-06-24 Afgelopen Pinksterweekend kon men al ‘het leukste festival van Alkmaar’ bezoeken en van 24 t/m 26 mei was er wederom het weekend van: ‘Yes In My BackYard’ in het Victoriepark. Georganiseerd door Karavaan en Podium Victorie. Op het festivalterrein, in de achtertuin van het centrum van Alkmaar, was er een aanbod van theater, live-concerten en spoken word in verschillende tenten. Er was straattheater op het gras, activiteiten voor groot en klein, live terras-sessies en voor wie men wilde was ook een (speciaal)biertje en lekker eten bij foodtrucks geregeld. Wij van Musicalsites waren uitgenodigd bij de voorstelling ‘Zeit ist eine Illusion’ van Paddy Schleidt.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

Theaterkrant: WORDT HET POMPEN OF VERKASSEN IN TOEKOMSTIG ALKMARIA?

26-05-24 Het is 2124 en in Alkmaar dreigt de laatste dijk te bezwijken. Moet de burgemeester de stad verlaten of met ‘hoop, lef en trots’ strijden tot het bittere einde? In een eigenzinnige bewerking van Vondels Gijsbrecht van Aemstel verwerkt Collectief Blauwdruk opnieuw grote thema’s als de klimaatcrisis, populisme en de vluchtelingenproblematiek in uitbundig, hilarisch en uitermate fysiek theater.

Lees verder
Marlies Ruigrok - Scenebeeld van Sobremesa
Moon Saris

Theaterkrant: EEN INTIEME ZOEKTOCHT NAAR VRIJHEID IN SOBREMESA

25-05-24 In een witte tent staat een mand citroenen op de grond, er hangt witte was aan een lijntje en er staat een kooi met een klein blauwrood vogeltje. Middenin de ruimte staat een grote tafel, waaraan de bezoekers plaatsnemen. Het blauwe tafellaken is verbonden met de jurk van een vrouw, die haar tafelgenoten indringend aankijkt, terwijl ze hen met haar diepe stem en exotische klanken beroert.

Lees verder
NPO Klassiek - Opium
NPO Klassiek - Opium

OPIUM – Het gesprek – Karavaan Festival

Opium is hét kunst- en cultuurprogramma, met interviews en reportages en o.a. een artist in residence. Deze week ging Opium in gesprek met de makers van "Café de Verlossing" en "Road to Nowhere", twee indrukwekkende voorstellingen die je kunt beleven tijdens het Karavaan Festival. Mis het niet!

Lees verder
Cafe de Verlossing scenefoto, 5 mensen in uitbundige kostuums
Bowie Verschuuren

TROUW: Jibbe Willems maakte een religieus getinte opera: ‘Ik ben een atheïst die God mist’

23-05-24 De nieuwe Nederlandse opera Café de Verlossing heeft een sterk religieus gehalte. Dat is opvallend, want schrijver Jibbe Willems is atheïst. Maar wel met een hang naar het hogere.

Lees verder
Cafe de Verlossing scenefoto, 5 mensen in uitbundige kostuums
Bowie Verschuuren

Volkskrant: Jonge makers, amateurspelers, gekte en weemoed: het hoort allemaal thuis op Festival Karavaan in Alkmaar

22-05-24 Café de Verlossing, een opera over een dorp dat leegloopt, is een fantasierijke kermis van dolende zielen, gespeeld in de Grote Sint-Laurenskerk. In De boer op hoort het publiek op een melkveehouderij in Zuidschermer de worstelingen van zes boeren

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen