Publicaties

Moon Saris

THEATERKRANT: “WANHOPIGE PERFORMER ZIET OPLOSSING IN BOERENLEVEN”

20-05-2023 Bij inloop zie je hem gelijk. Een man, gekleed in een zwart t-shirt en een joggingbroek, loopt afwachtend rondjes door een verlaten industriële, betonnen, grijze ruimte. Theatermaker Rubin van Gent kijkt strak voor zich uit. Er zit hem duidelijk iets dwars.

Lees verder

THEATERKRANT: ‘DEELS GESLAAGDE ELEKTRONISCHE OPERA OVER VROUWEN DIE HUN STEM WILLEN LATEN HOREN’

29-05-2023 Twee vrouwen, twee eeuwen, twee verhalen: met dat idee in het achterhoofd maakt Koen Verheijden, in 2020 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, de elektronische opera Antje als onderdeel van Festival Karavaan en in samenwerking met Toneelschuur Producties. Ofschoon de beeldende teksten je door de achttiende eeuw loodsen, doen de beschrijvingen van het heden af aan zijn dubbele portret. Wat niet helpt, is dat actrice Marie-Mae van Zuilen, die beide rollen op zich neemt, kampt met een keelontsteking. Zo wordt het opera-element nauwelijks ingelost.

Lees verder
Moon Saris

THEATERKRANT: “TWINTIGERS OVER TWINTIGERS IN HYPNOTISERENDE CHOREOGRAFIEËN”

28-05-2023 Je bent in de twintig en je wilt wat. Niet een beetje, maar een boel. Alles tegelijk, en wel meteen. Want morgen is het misschien te laat, word je voorbijgestreefd door ‘een ander’. In Something Else, een acrobatische dansvoorstelling van Collectief MAMM en onderdeel van de theatrale fietsroute van Festival Karavaan, verkent het vijfkoppige gezelschap de sociale druk omtrent het direct behalen van successen.

Lees verder

Publicaties vernielingen Pride-vlag

26-05-2023 Het zal je vast niet ontgaan zijn. De afgelopen week was Karavaan volop in het nieuws omtrent het tweemaal vernielen van de Pride-vlag, de regenboogvlag. Hieronder de publicaties

Lees verder
Moon Saris

THEATERKRANT: ‘APOCALYPS IN ELEKTROTECHNISCHE GROOTHANDEL’

24-05-2023 In een grote opslagruimte van een elektrotechnische groothandel klinkt een zacht brommend geluid. Voor een stellingkast vol dozen en PVC-buizen zit een meisje in felrode jurk op de grond. Terwijl het gebrom steeds sterker wordt en er een rode lamp aangaat, komt zij langzaam in beweging.

Lees verder
Floyd Koster

Theaterkrant: ‘PIJNLIJKE DIALOGEN IN PSYCHIATRISCH ZORGCENTRUM KOMEN BINNEN’

22-05-23 ‘Straks ga ik met je mee naar huis!’, roept een vrouw in bloemetjesjurk en rafelig vest met harde stem tegen haar zoon. In het indringende Franciscushof zit het publiek dicht op een man en zijn moeder in een bezoekersruimte bij psychiatrisch zorgcentrum Duin en Bosch. De eenakter speelt tijdens Karavaan Festival en voor De Gemeenschap is het de eerste locatievoorstelling. Door de trefzekere tekst en de realistische setting is het een schot in de roos.

Lees verder

THEATERKRANT: ‘GEWELDDADIG EN LIEFDEVOL SPANNINGSVELD TUSSEN VADER, MOEDER EN ZOON’

22-05-2023 Gewelddadig en rauw-realistisch, dat zijn de sleutelwoorden van regisseur Yvonne van Beukering voor de voorstelling Alleen met de goden naar de gelijknamige roman uit 2015 van Alex Boogers. De locatie bij Karavaan Festival is de Voedselbank Alkmaar, een plek die halverwege de voorstelling duidelijkheid krijgt. Jo, de moeder van de elfjarige Aaron, is volkomen aan lager wal geraakt: ze moet leven van de voedselbedeling. Haar man gooit zijn geld over de balk aan drank en vrouwen.

Lees verder
Moon Saris

THEATERKRANT: ‘MARLIES RUIGROK TRAKTEERT OP HEERLIJKE UITHALEN EN VERHAALTJES’

22-05-23 Magere Hein kan op de meest onverwachte momenten toeslaan. Of zoals Marlies Ruigrok het in haar voorstelling De Kleur Oranje zegt: het noodlot is altijd naar ons op zoek. Maar wij proberen hem een loer te draaien, te slim af te zijn. Altijd zal de mens proberen uit de klauwen van de dood te blijven. Door gezond te blijven, bijvoorbeeld. Door te fietsen en te wandelen.

Lees verder
Tibor Dieters

NRC: ‘Een funky Vondel in de Bergense duinen’

19-05-2023 Het jonge Collectief Blauwdruk herschreef een bijbels drama van Vondel tot een schuimende cocktail. Maar ook in ‘Paradijs aan het Einde’ staat de toekomst van de mensheid op het spel.

Lees verder
Moon Saris

VOLKSKRANT: Een rouwdienst voor het duingentiaanblauwtje en een hartekreet van een boer op festival Karavaan ★★★★☆

21 mei 2023 - Boeren, dieren en de natuur staan in veel voorstellingen centraal, maar dankzij de fantasie en creativiteit van de makers wordt het geen klaagzang.

Lees verder

Volg ons op social media!