DAMP

Nederlandstalige levensliederen in de traditie van Shaffy

Damp is gevormd rond zanger en tekstdichter Teus Middag. Met zijn doorleefde stem en dito verhalen schildert hij het licht en de schaduwen van de liefde, en de pieken en dalen van het leven.

Accordeoniste Mirjam Berendse en vioolmagiër Vincent van Dam geven elk nummer een karakteristieke Damp-kleur. Bassist Reijnier Terpstra en gitaaralleskunner Bokke Rypma ondersteunen Middag vocaal met de voor Damp karakteristieke, door velen gewaardeerde meerstemmige achtergrondvocalen. Samen met slagwerker Gerrie Spaansen vormen ze subtiel swingend een smaakvolle basis voor de muziek.

Het in 2014 verschenen album Bloedstraat bevat achttien originele, hedendaagse Nederlandstalige levensliederen in de traditie van Nederlandstalige zangers als Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal. 

De titel van het album verwijst naar de Bloedstraat Wals, een dramatisch zwierend lied over een moord in de gelijknamige straat in de rosse buurt van Amsterdam. Zo vormen op de hele plaat poëtische, lyrische teksten – in de meeste gevallen op ware gebeurtenissen gebaseerd – de basis voor een levenslied, dan weer voor een zeemansballade, een zwierig chanson, een ode aan het meisje van de maan, een Johnny Cash-achtige fietstocht of de klaagzang van een drankzuchtige.

Festivalhart V&D Alkmaar

V&D begon in 1887 als eenvoudige manufacturenzaak in Amsterdam onder de naam “De Zon”. De zaken ging goed en er kwamen al snel winkels door heel Nederland. Ook in Alkmaar, aan de Houttil, onder de naam Gebroeders Berentzen. De winkel zou uitgroeien van 15 personeelsleden (grotendeels inwonend), een handkar en een paard tot een groot warenhuis met een prominente en soms controversiële plaats in de binnenstad.

Het gebouw is een gemeentelijke monument, ontworpen door architect G.W.J. Caron. Hij ontwierp een gebouw in laat Amsterdamse School stijl maar gebruikte daarbij ook Art Deco details.

Info
Prijzen:
€ 00,00 gratis
Duur:
45 min
Speeldata:
  • wo 1 jun om 19:00
  • wo 1 jun om 21:30
Locatie
Festivalhart V&D
Laat 143, Alkmaar
plan je route