Voor Uitzicht

Een culinaire en theatrale reis naar het nieuwe AZC Alkmaar

Karavaan presenteert Voor Uitzicht, een expeditie in het nieuwe asielzoekerscentrum in het voormalige belastingkantoor Alkmaar. Een avond ontmoeten, genieten van kookkunsten uit andere culturen en de prachtige voorstelling De Weg van Ekaterina Levental.

Nieuwe bewoners van AZC Alkmaar koken en serveren een gevarieerd diner-buffet uit verschillende culturen. Aan tafel is er tijd voor ontmoeten en gesprekken. Na het eten zie je de bijzondere en aangrijpende voorstelling van zangeres en harpiste Ekaterina Levental, waarin ze je mee neemt op ‘De Weg’ die zij als tiener aflegde. De weg, die begon in Tasjkent en die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie Oezbekistan moesten verlaten.

Ekaterina zingt en vertelt over het vallen en opstaan tijdens de vlucht, over het verlies van vriendschappen en vervreemding, maar ook over de veerkracht en hoop voor de toekomst. De Weg toont de onuitputtelijke veerkracht van een kind in dramatische omstandigheden. Een tiener, vastberaden haar sprookje te vinden, vasthoudend aan haar verbeelding. Een bijzonder en persoonlijk verhaal, dat tegelijkertijd zo herkenbaar is, geïllustreerd door prachtige muziek.

Na de voorstelling is er een nagesprek met de makers.

De Weg staat voor een goed verhaal, een prachtige enscenering, een vurige vertolking, heerlijke muziek; dit alles ten bate van de sleutelzin van het verhaal en dat voor elke vluchteling geldt: ‘Ik denk dat ik mijn schaamte verloren heb’.

“Ik ben zó niets op deze aarde…”

Een bijzonder en persoonlijk verhaal, dat tegelijkertijd zo herkenbaar is, geïllustreerd door prachtige muziek.

“Weer een station. Ik zie borden Amsterdam.”

Opera Magazine maakte een podcast met een interview met Ekaterina over haar voorstelling. Je kunt m hier beluisteren.

Idee, harp, vertelling en zang: Ekaterina Levental | Regie en vormgeving: Chris Koolmees

AZC Robonsbosweg, Alkmaar

Naast het AZC op de Picassolaan, kent Alkmaar sinds begin 2016 een nieuw (tijdelijk) AZC in het oude belastingkantoor aan de Robonsbosweg. Hier kunnen maximaal 600 vluchtelingen een tijdelijk onderkomen vinden. De Weg wordt gespeeld in de kantine van dit nieuwe AZC. Het diner wordt bereid en uitgeserveerd door bewoners van dit AZC.

Info
Prijzen:
€ 22,50 incl. eten
€ 20,00 Vrienden van Karavaan
Duur:
180 min
Speeldata:
  • do 13 okt om 18:00
Bestel Kaarten
extra:
Programma:
vanaf 18u inloop, melden bij receptie AZC beneden.
19:00 - 20:00 buffet (incl wijn), gekookt en uitgeserveerd door bewoners uit het AZC, uit verschillende culturen.
20.30 Voorstelling De Weg
21.45 Nagesprek en discussie
22.30 Einde
Locatie
AZC
Robonsbosweg 1, Alkmaar
plan je route