Funky Organizers

LIVE MUZIEK: Groovende funk

Stop jonge honden in een hok. Met hun instrument. Gooi de sleutel weg en laat het een tijdje sudderen.

Wanneer je ze er dan weer uit laat kan het gebeurd zijn: Helemaal niks of ze hebben elkaar gevonden. Ze zijn muziek gaan maken alsof hun leven ervan afhangt… Dat laatste is het verhaal van The Funky Organizers. Drie, inmiddels 5 gasten die de mazzel hebben dat ze boordevol talent zitten èn dat ze elkaar gevonden hebben. Dat is voor Willem (21 jr, Hammond) en Bram (19 jr, Bass) niet zo raar want dat zijn broers. Zij liepen Zep (16 jr, Drums) tegen het lijf op de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. Ze hebben gemeen dat ze alle drie uit een muzikaal nest komen waar muziek maken levensbehoefte nummer 1 is. Jermaine heeft zich een plek in deze band verovert toen hij tijdens een optreden spontaan mee ging doen. Gijs van Oosterhout (Mr. G-spot) op zijn sax zit nu ook bij de band. Geen covers. Alleen eigen werk. Vanuit een jam of gewoon omdat één van de 5 komt met een idee. Dan kneden en masseren tot een strak geheel. Het resultaat is groovende funk, oldschool gemixed met modern: Spelen!

Deze jonge honden hebben nu ook hun eerste CD opgenomen.

Festivalhart in V&D Alkmaar

V&D begon in 1887 als eenvoudige manufacturenzaak in Amsterdam onder de naam “De Zon”. De zaken ging goed en er kwamen al snel winkels door heel Nederland. Ook in Alkmaar, aan de Houttil, onder de naam Gebroeders Berentzen. De winkel zou uitgroeien van 15 personeelsleden (grotendeels inwonend), een handkar en een paard tot een groot warenhuis met een prominente en soms controversiële plaats in de binnenstad.

Het gebouw is een gemeentelijke monument, ontworpen door architect G.W.J. Caron. Hij ontwierp een gebouw in laat Amsterdamse School stijl maar gebruikte daarbij ook Art Deco details.
Info
Prijzen:
€ 00,00 gratis
Duur:
45 min
Speeldata:
  • za 4 jun om 17:30
  • za 4 jun om 19:00
  • za 4 jun om 21:30
Locatie
Festivalhart in V&D
Laat 143, Alkmaar
plan je route