George en Eran lossen de wereldvrede op. DE FINALE

Komedie over het oplossen van de wereldvrede

Het allerlaatste deel van deze cabareteske serie over een onoplosbaar onderwerp: hoe komen we tot wereldvrede? De Syrische Hollander en de Israëlische Nederlander zijn weer terug! In de muzikale conflictkomedie ‘George & Eran lossen Wereldvrede op!: De Finale’, keren de twee vrienden voor een laatste keer terug op het podium om eindelijk de klus te klaren waar ze drie jaar geleden aan begonnen: wereldvrede! George ondernam een reis richting moederland en strandde in Lesbos waar hij elke dag honderden landgenoten aan zag spoelen in overvolle en beschadigde boten. Hij deed wat hij kon en droeg zoveel zijn schouders dragen konden. Eran trok vol goede moed naar Den Haag en ondernam een reis die hem leidde langs beleidsmakers en wetgevers. Via Brussel langs Parijs naar Berlijn om te praten met mensen die het verschil kunnen maken, om zo de vrede als domino-effect over de wereld te verspreiden. In dit slotstuk van hun bewierookte trilogie hebben zij de sleutel gevonden waarmee ze de poorten openen die naar Wereldvrede zullen leiden.

“Lachend, schertsend, ernstig en beschuldigend kaatst het tweetal hun monologen naar elkaar. Het publiek hopt van het ene been op het andere en wereldvrede lijkt verder weg dan ooit.” Het Parool

Idee en spel: Eran Ben-Michaël en George Tobal | Regie: Koos Terpstra | Muzikanten: Pascal van Hulst, Anton Hoogvliet, Niek-Jan Lathouwers | Artistiek advies: Celil Toksöz | Producent: Theater Rast en George & Eran Producties.

Festivalhart in V&D Alkmaar

V&D begon in 1887 als eenvoudige manufacturenzaak in Amsterdam onder de naam “De Zon”. De zaken ging goed en er kwamen al snel winkels door heel Nederland. Ook in Alkmaar, aan de Houttil, onder de naam Gebroeders Berentzen. De winkel zou uitgroeien van 15 personeelsleden (grotendeels inwonend), een handkar en een paard tot een groot warenhuis met een prominente en soms controversiële plaats in de binnenstad.

Het gebouw is een rijksmonument, ontworpen door architect G.W.J. Caron. Hij ontwierp een gebouw in laat Amsterdamse School stijl maar gebruikte daarbij ook Art Deco details.

Info
Prijzen:
€ 12,50 Normaal
€ 10,00 Vriendenprijs
Duur:
70 min
Speeldata:
  • do 2 jun om 18:30
  • vr 3 jun om 18:30
Bestel Kaarten
Locatie
Festivalhart V&D
Laat 143, Alkmaar
plan je route