Binnengluren in V&D Alkmaar tijdens Open Monumentendag

Gegidste rondleidingen, V&D expositie en lekker eten&drinken

Achter de schermen van het monumentale warenhuis

Op zaterdag 10 september kun je tijdens Open Monumentendag van 10 tot 17u terecht in V&D Alkmaar. Karavaan, Het Nieuwe Warenhuis en het Stadslab heten je welkom in het monumentale warenhuis.

De gehele dag zie en hoor je de V&D Expo: zie foto’s van vroeger tot nu en beluister de door Karavaan verzamelde V&D-herinneringen terug!

Om 10.30u, 12.00u, 14.30u en 16.00u sluit je aan voor een gegidste expeditie langs de bijzondere plekjes van V&D Alkmaar, zie ruimtes die voor het winkelende publiek gesloten bleven!

Onze bar is de gehele dag geopend voor koffie, thee, lunch, een hapje en een drankje. Geniet van onze Open Monumentendag-aanbieding: Een monumentje voor jezelf: een V&Thee met verse munt en een V&D gebakje voor maar € 3,-

Foto: Kenneth Stamp

V&D, Alkmaar

V&D begon in 1887 als eenvoudige manufacturenzaak in Amsterdam onder de naam “De Zon”. De zaken ging goed en er kwamen al snel winkels door heel Nederland. Ook in Alkmaar, aan de Houttil, onder de naam Gebroeders Berentzen. De winkel zou uitgroeien van 15 personeelsleden (grotendeels inwonend), een handkar en een paard tot een groot warenhuis met een prominente en soms controversiële plaats in de binnenstad.

Het gebouw is een gemeentelijke monument, ontworpen door architect G.W.J. Caron. Hij ontwierp een gebouw in laat Amsterdamse School stijl maar gebruikte daarbij ook Art Deco details.
Info
Prijzen:
€ 00,00 type ticket
Duur:
Speeldata:
  • za 10 sep om 10:00
extra:
V&D Alkmaar is tijdens Open Monumentendag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. De gegidste rondleidingen vinden plaats om 10:30, 12:00, 14:30 en 16:00 uur.
Locatie
V&D
Laat 143, Alkmaar
plan je route