NIEUWE VOORSTELLING EKATERINA LEVENTAL IN PREMIÈRE OP KARAVAAN FESTIVAL

Foto: Eric Brinkhorst

Op basis van de 22 gedichten uit de bundel ‘Groet God’ van Eva Gerlach en Sasja Janssen maken zangeres Ekaterina Levental en regisseur Chris Koolmees de voorstelling ‘Het Orakel’. Het wordt een dialoog in verzen, tussen god en mens. In Het Orakel worden deze gecombineerd met Via Crucis, de kruisweg passie van Franz Liszt, tot een meeslepende muziektheatrale soloperformance in een Egmonds klooster.


“Waarom ben je zo bang om dood te gaan?”

Een mens op zoek naar god in zichzelf, een hedendaags passiespel. Gevangen tussen houvast en doel wil de mens ontsnappen aan het ongrijpbare mysterie, en verbeeldt zich een god naar eigen evenbeeld. Het Orakel laat een onvermijdelijke en actuele dialoog zien, op de kruisweg tussen eeuwigheid en vergankelijkheid. En als dan niets nog zeker is, rest ons enkel de zekerheid van het niets.

“Hoe maak ik wat ik niet verwacht als ik ben die ik ben die ik tot in eeuwigheid amen?”

Deze zomer te zien op Karavaan Festival (13 t/m 15 aug)
Première 14 aug 2021
Locatie: Liobaklooster, Egmond-Binnen

Over de makers

LEKS compagnie is een samenwerking tussen Ekaterina Levental en Chris Koolmees. Sinds 2012 maken zij compacte muziektheater voorstellingen voor een breed publiek op zeer diverse locaties. De stijl is prikkelend, urgent, persoonlijk en uitdagend. LEKS brengt ontroerende performances, confronterend actueel en altijd bijzonder dichtbij.

Recent nieuws

Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Overzicht voorstellingen Karavaan Festival 2024 in Alkmaar

Heb jij een overzicht nodig met welke gezelschappen er te zien zijn in Alkmaar Stad tijdens Karavaan Festival? Wij hebben ze even op een rijtje gezet voor jullie! Lees verder.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen