KARAVAAN BRENGT PREMIÈRE MUZIEKTHEATER ‘HET ORAKEL’ NAAR EGMONDS KLOOSTER

Tijdens Karavaan Festival landt de première van het muziektheater ‘Het Orakel’ van Ekaterina Levental in het Egmondse Sint Liobaklooster op 13, 14 en 15 augustus.


De voorstelling is gebaseerd op de 22 gedichten uit de bundel ‘Groet God’ van Eva Gerlach en Sasja Janssen. In ‘Het Orakel’ worden deze gecombineerd met Via Crucis, de kruisweg passie van Franz Liszt, tot een meeslepende muziektheatrale niet-alledaagse soloperformance.

Het Sint Liobaklooster past mooi bij de inhoud van de voorstelling. Het klooster vormt een monastieke gemeenschap in de Benedictijner orde. Het torentje kenmerkt het klooster. De klok luidt vele keren per dag voor het gebed, voor de maaltijden of voor andere samenkomsten. Bijzonder aan deze plek is dat broeders en zusters gemengd samen leven.

Recent nieuws

Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Overzicht voorstellingen Karavaan Festival 2024 in Alkmaar

Heb jij een overzicht nodig met welke gezelschappen er te zien zijn in Alkmaar Stad tijdens Karavaan Festival? Wij hebben ze even op een rijtje gezet voor jullie! Lees verder.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen