Collectief Blauwdruk speelt Recht op de Hemel

Collectief Blauwdruk is het jonge collectief dat onder de vleugels van Karavaan locatietheater maakt. Misschien heb je ze al gezien? Ze maakten vorig jaar de voorstelling Recht op de Hemel op Landgoed Tercoulster in Heiloo.

En dit jaar waren ze te zien met Een ingebeelde Ziekte bij het waterzuiveringsbedrijf in Alkmaar. In de Winterkaravaan 2020 maakten ze Hikikomori.

Heb je Recht op de Hemel gemist bij Karavaan? Dan is dit je kans om die voorstelling alsnog te zien! Van 22 juni t/m 17 juli spelen ze in Amsterdam, op Het Stenen Hoofd. Een rauwe locatie, vlakbij station Amsterdam Centraal.

Scoor hier je tickets! Je kunt de voorstelling combineren met het 2 gangen menu van het Pop-up restaurant van Het Stenen Hoofd

Over de voorstelling

We belanden in de bouwput van onze hemel op aarde. Temidden van een machtsvacuรผm ontketent zich een tragedie over de spanning tussen het opgeven van je privileges en het opkomen voor je eigen recht. Het vette theaterspel van drie getalenteerde acteurs laat je meteen in een andere wereld verdwijnen.


Na het plotselinge overlijden van God, storten de engelen ter aarde in een wildernis zonder wetten en regels. In deze modderige maatschappij moeten ze zich schikken naar de menselijke maat. Waar heb je nog recht op als de goddelijke orde is weggevallen? En hoe ver ga je om dit te verdedigen? Te midden van bomen en graafmachines wordt met grof geweld een schijnheilige revolutie uitgevochten.

โ€˜Recht op de hemelโ€™ is een rauwe en radicale bewerking van Vondelโ€™s beroemde voorstelling Lucifer.

Volg ons op social media!

Winkelwagen