Locatie

Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Adres: Nauertogt 21a, 1831 GD Koedijk

Natuurbegraafplaats Geestmerloo is de eerste natuurbegraafplaats van Noord-Holland. Hier kun je je midden in de natuur laten begraven. Je kiest zelf de plek waar je je prettig voelt. Bijvoorbeeld in de buurt van water of bij een mooie boom. Een graf is voor altijd en wordt dus niet geruimd. De natuur is leidend op de begraafplaats.

Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier om een overledene te begraven. De natuur ontfermt zich over het lichaam en het graf. Het grafrecht voor altijd beschermt de natuur. Dat is waarom steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven. Op een natuurbegraafplaats begraaf je je naaste in harmonie met de natuur. Dat betekent dat de begraafplaats het milieu zo min mogelijk belast en past binnen het bestaande bosbeheer. Kleding van overledene, een lijkwade, kist, urn of mand zijn daarom van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt.

Afscheid nemen van een dierbare ontsluit het besef over leven en dood. Het is fijn als je je dan verbonden voelt met de natuur. Een ceremonie en gedenkplaats in de natuur geven ruimte aan rouw, verdriet en het laatste afscheid. Aan gedachten over de eindigheid van een mensenleven en over de eeuwige cirkel van leven en dood.

Volg ons op social media!

Winkelwagen