Afsluiting Karavaan met voorproefje 2016

Op zondag 31 mei, de laatste dag van het theaterfestival wordt door Karavaan vooruitgeblikt op de thema’s van 2016 en 2017. De veelzijdige troupe performers van Silbersee (ex vocaallab) geeft ter plekke een eerste muzikale voorproef van Dijkdrift, in samenwerking met rietblazers ensemble Calefax. Dijkdrift is de gewenste openingsvoorstelling van Karavaan in 2016 in Alkmaar. Artistiek leider, theatermaker, zanger, dirigent én boerenzoon Romain Bischoff, vertelt over zijn allernieuwste creatie in wording in gesprek met artistiek leider Dennis Meyer.


Terugblik

Natuurlijk wordt er ook teruggeblikt op het grote succes van de Chocolade-opera in de cacaoloods in Zaandam en het cadeau dat Karavaan Hoorn heeft kunnen geven naar aanleiding van het programma, debat en het project Sketch waarin de identiteit en de wensen van de inwoners van Hoorn onder de loep werden genomen. Het bestuur heeft een mooie vracht aan dromen en concrete ideeën voor de toekomst van de stad in ontvangst kunnen nemen.
We werden verrast door de kracht en het zelfbewustzijn van de grijze generatie in Alkmaar, die zich roerde tijdens de voorstellingen, de modeshow en de nagesprekken én door de commotie rond de dansvoorstelling Q61 Cemetery. Behalve dat dit een hoop onrust en verbijstering veroorzaakte, en voor de spelers en de organisatie angstige momenten, levert het hopelijk ook een constructieve discussie op over de rol die kunst mag en kan spelen bij levensgrote thema’s.

 

Het boerenbestaan

Van donderdag 28 t/m zondag 31 mei onderzoekt Karavaan het boerenbestaan in de Haarlemmermeerse polder op het erf van akkerbouwer Flip Blom, met de voorstellingen MANSHOLT (geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2015!), Wij, Varkenland van Lucas De Man, de pianocompositie met live animatie Stads/Einder van Arthur Wagenaar en LABland, de performance Land Inzicht van Danielle van Vree en de theatrale installatie De Boer van Merel Smitt.
Zondag 31 mei om 20:00 sluiten we het theaterfestival af met bezoekers, makers, medewerkers en partners, door middel van een feestelijke toost op de toekomst, een inspirerend gesprek met Romain Bischoff en een muzikaal live-optreden van Silbersee i.s.m. rietblazersensemble Calefax.

Zondag 31 mei, 20:00 uur (na alle voorstellingen)
Feestelijke afsluiting Theaterfestival Karavaan
Met o.m. Silbersee en Romain Bischoff
Gratis entree
Locatie: Akkerbouwbedrijf Flip Blom, IJweg 760, Hoofddorp

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen