ALKMAAR LANCEERT THEATRALE FIETSTOCHT LANGS HET KANAAL VAN DE TOEKOMST

Keith Montgomery

Afgelopen maandag werd Expeditie Alkmaars Kanaal gelanceerd. Vanaf 10 april is de speciale theatrale tocht weer te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.


Er zijn twee versies gemaakt: een reguliere versie die altijd te fietsen is en een special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De tocht is vanaf vrijdag verkrijgbaar bij VVV Alkmaar en De Eendracht in ’t IJkgebouw.

De routekaart met alle ins en outs voor de 12 kilometer fietstocht kan je afhalen bij de VVV Alkmaar of De Eendracht in ’t IJkgebouw. Neem voor een optimale beleving je koptelefoon of oortjes mee.

Wat kun je verwachten?

Maak kennis met Willem I, zaai mee langs de oevers, kraak je hersenen in de Denktank, proef de woorden van de stadsdichter en duik in vogelvlucht over het kanaal. Al sinds 1824 is het Alkmaars Kanaal de stuwende kracht die de stad laat stromen. Wist je trouwens dat het kanaal destijds het breedste en diepste kanaal ter wereld was? Inmiddels zijn de oevers van het kanaal dé vruchtbare grond voor een nieuwe stad. Laat je verwonderen!

Special Expeditie Alkmaars Kanaal

Op speciaal geselecteerde dagen is er een special die de verrassende beleving langs het water tot een compleet dagje uit maakt. Inclusief drankje en een bijzondere locatievoorstelling aan de waterkant. Tijdens deze special zie je de nieuwe voorstelling van theatermaker Rubin van Gent. Hij maakt samen met Ellen Havenaar de voorstelling ‘Ik geloof je op je leugen’, waarin de makers aan de haal gaan met de vraag: wat is de waarheid?.

De special van Expeditie Alkmaars Kanaal met theatervoorstelling koop je voor € 14,50 online via karavaan.nl

Recent nieuws

Fietsende mensen tijdens Expeditie Alkmaars Kanaal
Keith Montgomery

PREMIERE NIEUWE VOORSTELLING VAN KARAVAAN LANGS HET ALKMAARS KANAAL

ALKMAAR - zondag 2 juni gaat de voorstelling Bovendrijven in première. Bovendrijven is een nieuwe locatietheatervoorstelling van Karavaan, gemaakt en gespeeld door een van hun jonge theatermakers: Isan Vos. Bovendrijven is onderdeel van een unieke theatrale fietstocht langs de oevers van het Alkmaars Kanaal. Nieuw op deze route is een vertekijker met historische beelden.

Lees verder
LOEI: 2 muzikanten in een wei met koeien
Moon Saris

KARAVAAN TREKT LANDELIJKE AANDACHT MET SUCCESVOLLE EDITIE KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Muziek voor koeien, een true crime in de bossen van Heiloo, en een spektakelopera met senioren in de Grote Kerk. Karavaan Festival presenteerde tien dagen lang avontuurlijk locatietheater in de regio Groot Alkmaar, met het thema "Uit de maat". Het publiek werd in grote getale getrokken door voorstellingen op het platteland, in de stad en in de bossen. Het bruisende festivalhart in het zonovergoten Victoriepark genoot veel belangstelling en trok een nieuw scala aan bezoekers. Het theaterfestival kende een zeer succesvolle editie met ruim 29 duizend bezoekers.

Lees verder
PREPARTY PRIDE ALKMAAR met 2 drags op een skippybal

GRATIS PRE-PARTY ALKMAAR PRIDE IN HET VICTORIEPARK

ALKMAAR - Speciaal voor de Alkmaar Pride week organiseert Karavaan samen met Podium Victorie op 25 mei een feestelijke pre-party vol veren en glitter. Van 11:00-13:00 is er in het Victoriepark tijdens festival Yes In My BackYard een veelzijdig programma, met o.a. Kinki Kappers, een circus-meet-drag show en catwalk.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen