ALKMAAR LANCEERT THEATRALE FIETSTOCHT LANGS HET KANAAL VAN DE TOEKOMST

Keith Montgomery

Afgelopen maandag werd Expeditie Alkmaars Kanaal gelanceerd. Vanaf 10 april is de speciale theatrale tocht weer te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.


Er zijn twee versies gemaakt: een reguliere versie die altijd te fietsen is en een special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De tocht is vanaf vrijdag verkrijgbaar bij VVV Alkmaar en De Eendracht in ’t IJkgebouw.

De routekaart met alle ins en outs voor de 12 kilometer fietstocht kan je afhalen bij de VVV Alkmaar of De Eendracht in ’t IJkgebouw. Neem voor een optimale beleving je koptelefoon of oortjes mee.

Wat kun je verwachten?

Maak kennis met Willem I, zaai mee langs de oevers, kraak je hersenen in de Denktank, proef de woorden van de stadsdichter en duik in vogelvlucht over het kanaal. Al sinds 1824 is het Alkmaars Kanaal de stuwende kracht die de stad laat stromen. Wist je trouwens dat het kanaal destijds het breedste en diepste kanaal ter wereld was? Inmiddels zijn de oevers van het kanaal dé vruchtbare grond voor een nieuwe stad. Laat je verwonderen!

Special Expeditie Alkmaars Kanaal

Op speciaal geselecteerde dagen is er een special die de verrassende beleving langs het water tot een compleet dagje uit maakt. Inclusief drankje en een bijzondere locatievoorstelling aan de waterkant. Tijdens deze special zie je de nieuwe voorstelling van theatermaker Rubin van Gent. Hij maakt samen met Ellen Havenaar de voorstelling ‘Ik geloof je op je leugen’, waarin de makers aan de haal gaan met de vraag: wat is de waarheid?.

De special van Expeditie Alkmaars Kanaal met theatervoorstelling koop je voor € 14,50 online via karavaan.nl

Recent nieuws

Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Overzicht voorstellingen Karavaan Festival 2024 in Alkmaar

Heb jij een overzicht nodig met welke gezelschappen er te zien zijn in Alkmaar Stad tijdens Karavaan Festival? Wij hebben ze even op een rijtje gezet voor jullie! Lees verder.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen