ALKMAAR LIGHT FESTIVAL: NIEUW LICHTKUNSTFESTIVAL IN VICTORIEPARK ALKMAAR

Foto: Emil de Jong, Bewerking: Mischa Pranger

Er komt een buitengewoon lichtkunstfestival in het Victoriepark: Alkmaar Light Festival. Op 27 en 28 maart kan publiek door het hele park genieten van vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, muziekperformances, gezellige vuurtjes en warme drankjes.


IJkgebouw komt tot leven

Het verleden en heden van het IJkgebouw in het park komt tot leven door een speciale videomapping op het monument. En er is is een bijzonder en groots Chinees lichtkunstwerk te zien van GLOW Eindhoven – de lichthoofdstad van Nederland. Nog meer verrassende lichtkunst, drankjes rondom een immense vuurkachel en muziek en performances zorgen tezamen voor een bijzondere beleving van het Victoriepark.

Winterbarbecue

Bewonersvereniging ‘Hart van Alkmaar’ bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd! Met dit festival, de officiële doop van de speciaal gekweekte narcis (Narcissus ‘Hart van Alkmaar’) én op zaterdag om 17:00 een winterse binnenstadsbarbecue (BYO) in het festival.

Live video-mapping op het IJkgebouw

Op 26 maart kun je vanaf 19.00 uur meemaken hoe de video-mapping op het IJkgebouw ontstaat.

Het festival is vrij toegankelijk en is een cocreatie van Karavaan, Lions Alkmaar en ‘Hart van Alkmaar’, in samenwerking het IJkgebouw en met werk van o.a. GLOW Eindhoven.

Alkmaar Light Festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Victoriefonds, Alkmaar Maakt het! en MTS Audiovisueel. Alkmaar Light Festival is op vr 27 maart en zat 28 maart van 19.00 – 22.30 uur en is vrij toegankelijk.

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen