Bijzondere tweejarige ondersteuning Fonds 21 voor Karavaan Festival

Wij maakten een sprongetje omdat we superblij zijn met de toekenning van Fonds 21 om ons niet alleen aankomend Karavaan Festival te ondersteunen, maar ook al een toezegging te doen voor het festival in 2021. Dat betekent dat we vol goede moed en volop gestimuleerd de aankomende spannende periode ingaan: de aanvraagperiode van het nieuwe 4-jarige Kunstenplan van het Fonds Podiumkunsten (FPK).


Deze bijzondere ondersteuning geeft Karavaan zekerheid dat zij de komende twee jaar haar festival door kan zetten en geeft daarmee strategische munitie voor overheden. We kunnen door deze bijdrage langere lijnen maken met gezelschappen en kunstenaars waardoor het programma de kwaliteit behoudt en we verder kunnen groeien.
We willen natuurlijk heel graag de noodzaak en behoefte laten zien van een professioneel avontuurlijk cultuuraanbod en -productie in de regio Noord-Holland-Noord. Met de MRA (Metropool Regio Amsterdam) op een half uur afstand lijkt het contrast immers steeds groter te worden.

Fonds 21 is een ondernemend en maatschappelijk betrokken landelijk fonds dat door het steunen van ideële doelen gericht op Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij, een positieve bijdrage wil leveren aan de samenleving van nu. Ze ondersteunen professionele, kwalitatief sterke projecten die een breed, nieuw publiek weten te bereiken.

Fonds 21: dankjewel!

Recent nieuws

Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart