Chocolade-opera in Zaanse cacaoloods

Theaterfestival Karavaan opent 13 mei in Zaandam


Theaterfestival Karavaan opent woensdag 13 mei muzikaal, culinair en avondvullend op locatie in een voormalig cacaoloods in de Zaanstreek, een van de oudste industriegebieden van Europa, waar sinds mensenheugenis de geur van cacao je neus vult. Opera Buffa, een heerlijke combinatie van zang, spel en chocolade, wordt voorafgegaan door de voor Karavaan op maat gemaakte hyperactuele live-show: Orde van de Dag.

Een avond vol onverwachte gebeurtenissen en verrassende gerechten

Mozart zelf noemde zijn Don Giovanni een ‘opera buffa’, een onderhoudende opera met een luchtige ondertoon. Deze eigenzinnige bewerking van de beroemde opera is een sensationele avondvullende ervaring, met een drie-gangen diner en een live ensemble in een hedendaagse bezetting van Hammondorgel, bas en viool. Hartig, zinnelijk, zoet en zalig. Opera Buffa speelt op 13 en 14 mei in de voormalige cacaoloods aan de Gerrit Bolkade op 12 minuten lopen van Station Zaandam.

Speciaal openingsprogramma

In het kader van de opening van Karavaan wordt op 13 mei Opera Buffa voorafgegaan door een special van Orde van de Dag. Een theatrale, literaire en muzikale actualiteitenshow. Samen met de nieuwste generatie acteurs, schrijvers en muzikanten geven zij in een moordend tempo hun visie op thema’s van Noord-Holland, in een show vol muziek, sketches en columns. Zo actueel dat er zelfs tijdens het programma nog gloednieuwe teksten uit de printer rollen.

 

Theaterfestival Karavaan
Exclusief op woensdag 13 mei: Speciaal openingsprogramma
Chocolade opera en actualiteitenshow
Locatie: voormalig cacaoloods in Zaanstad
Adres: Gerrit Bolkade 15-17, Zaandam
Kaarten vanaf: € 60 p.p. (incl.3-gangen diner)
Nu reserveren (aan te raden): info@karavaan.nl
Kaarten en informatie: www.karavaan.nl

Let op: op donderdag 14 mei is Opera Buffa te zien vanaf € 45 (incl. 3-gangen diner).

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen