CULTURELE INSTELLINGEN MAKEN 5-PUNTENPLAN ย OVER DE ROL VAN KUNST EN CULTUUR VOOR DE TOEKOMST VAN ALKMAAR

Op 3 maart presenteren de culturele instellingen het 5-puntenplan aan de lijsttrekkers en wordt een debat gevoerd.


Op donderdag 3 maart kruisen lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen de degens over de toekomst van Alkmaar en de rol van cultuur. De culturele instellingen van Alkmaar dagen de politici uit met een 5-puntenplan waarin zij hun toekomstvisie voor een groeiende stad hebben vervat. Het debat vindt plaats in Poppodium Victorie.

Wim Pijbes, directeur Stichting Droom en Daad, en oud-directeur van het Rijksmuseum, geeft een inspirerende inleiding. Het debat wordt geleid door Anne Greet Haars, bekend van RTL en BNR.

Het 5-puntenplan is opgesteld door de negen culturele instellingen: Artiance & Bibliotheek Kennemerwaard (ABC Huis), Filmhuis Alkmaar, Grote of Sint LaurensKerk, Karavaan, Kunstuitleen Alkmaar, Podium Victorie, Regionaal Archief Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Taqa Theater De Vest. Zij werken samen aan de toekomst van de stad en zijn vereniging in Stichting Uit in Alkmaar.

Inloop vanaf 19:00, aanvang debat 19:30.
Toegang is gratis.

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poรซtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De premiรจre van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen