Winterkaravaan mede mogelijk door Janivo Stichting

Mede dankzij de Janivo Stichting kunnen wij ook dit jaar weer het unieke talentontwikkelingsproject Winterkaravaan maken. De Janivo Stichting biedt onder andere financiële steun aan projecten voor jongvolwassenen op het gebied van kunst. In de Winterkaravaan ontwikkelen jonge professionele theatermakers onder begeleiding van Karavaan een eigen, korte voorstelling op locatie die tijdens de Winterkaravaan gepresenteerd wordt.


De Winterkaravaan 2019 is de vierde editie van een meerdaags festival met nieuw werk van vijf jonge makers (max. 5 jaar afgestudeerd aan een kunstopleiding) uit diverse kunstdisciplines dat op een bijzondere locatie ontwikkeld wordt. We schrijven daarvoor jaarlijks een open call uit. Publiek gaat op expeditie door een gebouw en ziet vijf korte voorstellingen op verschillende plekken. Eén maker mag zijn voorstelling uitwerken tot een avondvullende voorstelling in het zomerfestival dat van 29 mei t/m 7 juni 2020 plaatsvindt. Het maatschappelijke thema waarin de voorstellingen gemaakt worden is hetzelfde als dat van het zomerfestival en is dit jaar Groeizucht.
De Winterkaravaan onderscheidt zich door de kenmerken:
– voor jonge makers uit alle disciplines die geen onderzoek of proefje doen, maar een korte (20 min.) publieksvoorstelling maken binnen uitdagende kaders
– niet spelen voor vakgenoten, maar voor ‘gewoon’ publiek (totaal 1.000 mensen die allemaal 5 voorstellingen zien)
– productionele en artistieke begeleiding
– inspirerend en gestructureerd proces met input van speciaal voor elke maker een externe artistieke coach, maatschappelijke partners en leren van elkaar
– een bijzondere en betekenisvolle locatie
– 16 keer spelen, zodat de voorstelling kan ontwikkelen

Janivo en Winterkaravaan: een perfecte match dus! En dankjewel Janivo!

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen