DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

de boer op: scene uit boerenvoorstelling met een boer die over de akker tuurt

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.


Boeren en landbouw zijn volop in het nieuws: boerenprotesten, discussies over het verbouwen van ons voedsel, en iedereen die er opeens een mening over heeft. Ook zijn er nieuwe woorden als pasmelders, piekbelasters en stikstofcrisis. 

Zes jonge schrijvers zijn gekoppeld aan zes verschillende boeren. Op basis van de interviews die ze doen met verschillende boeren uit de regio schrijven ze een korte monoloog. Dit resulteert in zes monologen die gespeeld worden door jonge spelers en die tezamen een locatietheatervoorstelling zullen gaan vormen.

‘De Boer Op’ is een coproductie van Makershuis Alkmaar en Karavaan, in samenwerking met de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en Aeres (Agrarische Hogeschool Dronten). Talentontwikkeling gaat daarbij hand in hand met een betekenisvolle productie maken. 

De jonge schrijvers zijn Hendrik de Pecker, Hannah Suurmond, Femke Lucia Lindemans van Halewijn, Lena Plantinga, Julia ter Veld en Aron Goossens

‘De Boer Op’ is te zien tijdens Karavaan Festival van 17 t/m 26 mei 2024 in het Koehotel in Schermerhorn.

Recent nieuws

Yeliz Doğan
Yeliz Doğan

Karavaan is met haar Makershuis onderdeel van landelijk netwerk Oproer

Oproer is een nieuw landelijk project van acht organisaties die theatertalent ontwikkelen. Likeminds, Podium Bloos, Werkplaats Walhalla, Karavaan, VIA ZUID, Theater de Generator, De Nieuwe Oost en Station Noord werken samen om een beter klimaat voor theatermakers te creëren.

Lees verder
Alkmaar Light Festival
Emil de Jong

WEGENS SUCCES EXTRA DAG ALKMAAR LIGHT FESTIVAL

ALKMAAR - Alkmaar Light Festival krijgt een extra dag. Naast de eerder aangekondigde dagen op 1 en 2 november, is nu ook 31 oktober toegevoegd aan het programma. Het festival, georganiseerd door Karavaan en Cultuur Kartel, belooft een bijzondere lichtwandeling in de straten van Alkmaar.

Lees verder
Winterkaravaanmakers tussen ingesealde balen
Foto: Keith Montgomery

NIEUWE MAKERS VOOR WINTERKARAVAAN 2024 GESELECTEERD

ALKMAAR – Van 22 tot en met 30 december 2024 presenteert Karavaan een gloednieuwe editie van de Winterkaravaan! Voor deze gelegenheid selecteerde Karavaan drie veelbelovende plannen van jonge getalenteerde theatermakers.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen