DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

de boer op: scene uit boerenvoorstelling met een boer die over de akker tuurt

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.


Boeren en landbouw zijn volop in het nieuws: boerenprotesten, discussies over het verbouwen van ons voedsel, en iedereen die er opeens een mening over heeft. Ook zijn er nieuwe woorden als pasmelders, piekbelasters en stikstofcrisis. 

Zes jonge schrijvers zijn gekoppeld aan zes verschillende boeren. Op basis van de interviews die ze doen met verschillende boeren uit de regio schrijven ze een korte monoloog. Dit resulteert in zes monologen die gespeeld worden door jonge spelers en die tezamen een locatietheatervoorstelling zullen gaan vormen.

‘De Boer Op’ is een coproductie van Makershuis Alkmaar en Karavaan, in samenwerking met de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en Aeres (Agrarische Hogeschool Dronten). Talentontwikkeling gaat daarbij hand in hand met een betekenisvolle productie maken. 

De jonge schrijvers zijn Hendrik de Pecker, Hannah Suurmond, Femke Lucia Lindemans van Halewijn, Lena Plantinga, Julia ter Veld en Aron Goossens

‘De Boer Op’ is te zien tijdens Karavaan Festival van 17 t/m 26 mei 2024 in het Koehotel in Schermerhorn.

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen