DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.


Boeren en landbouw zijn volop in het nieuws: boerenprotesten, discussies over het verbouwen van ons voedsel, en iedereen die er opeens een mening over heeft. Ook zijn er nieuwe woorden als pasmelders, piekbelasters en stikstofcrisis. 

Zes jonge schrijvers zijn gekoppeld aan zes verschillende boeren. Op basis van de interviews die ze doen met verschillende boeren uit de regio schrijven ze een korte monoloog. Dit resulteert in zes monologen die gespeeld worden door jonge spelers en die tezamen een locatietheatervoorstelling zullen gaan vormen.

‘De Boer Op’ is een coproductie van Makershuis Alkmaar en Karavaan, in samenwerking met de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en Aeres (Agrarische Hogeschool Dronten). Talentontwikkeling gaat daarbij hand in hand met een betekenisvolle productie maken. 

De jonge schrijvers zijn Hendrik de Pecker, Hannah Suurmond, Femke Lucia Lindemans van Halewijn, Lena Plantinga, Julia ter Veld en Aron Goossens

‘De Boer Op’ is te zien tijdens Karavaan Festival van 17 t/m 26 mei 2024 in het Koehotel in Schermerhorn.

Recent nieuws

bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder
Daisy en Janna scenefoto - all inclusive
Moon Saris

KARAVAAN EN PODIUM VICTORIE BRENGEN VIERDE EDITIE VAN FESTIVAL YES IN MY BACKYARD NAAR HET VICTORIEPARK

ALKMAAR - Van 17 t/m 20 mei (Pinksterweekend) en van 24 t/m 26 mei 2024 organiseren Karavaan en Podium Victorie het festival: Yes In My BackYard in het Victoriepark. Vanaf woensdag 20 maart start de verkoop voor alle voorstellingen en concerten.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart