Dennis Meyer artistiek leider theaterfestival Karavaan

Het locatietheaterfestival heeft een nieuwe artistiek leider. Met Dennis Meyer bouwt Karavaan voort aan een nieuwe koers voor het festival. Meyer volgt Titia Bouwmeester op die zich volledig gaat wijden aan theatermaken.


Dennis Meyer is een veelzijdig dramaturg en programmamaker. Hij was artistiek leider van het productiehuis Het Lab Utrecht en leidde in het kader van de Vrede van Utrecht Festival De Basis 2013 op de voormalige militaire vliegbasis Soesterberg. Hij zal samen met festivalleider Ilse van Dijk de artistieke leiding op zich nemen. Naast Karavaan blijft Meyer werkzaam als dramaturg en schrijver.

Meyer: ‘Kunst, juist op ongewone plekken, biedt de mogelijkheid om bijzondere ervaringen te creëren. Ervaringen, die ons op aangename manier kunnen verrassen en tot nadenken stemmen. Karavaan is voor mij een geweldige kans om dergelijke betekenisvolle ervaringen voor het publiek vorm te geven.’  

Bouwmeester trad in 2009 als artistiek leider aan en verlegde de focus naar locatietheater. Ook ontwikkelde ze het Karavaanlab, een werkplaats waarin korte voorstellingen met een documentair karakter werden gemaakt die inspeelden op de veranderende identiteit van Noord-Holland.
Met haar gezelschap 5eKwartier maakte ze bij Karavaan voorstellingen als MELK in Aartswoud en Voorland in Schellinkhout. Bouwmeester blijft gefascineerd door het Noord-Hollands landschap. Haar toekomstige voorstellingen zien we ongetwijfeld in Karavaan terug.

Karavaan speelt waar Noord-Holland beweegt

Afgelopen editie ontwikkelden Bouwmeester met festivalleider Ilse van Dijk een nieuw concept voor het festival: Karavaan speelt waar Noord-Holland beweegt. Geen rondreizend theaterfestival in Noord-Holland in de zomervakantie meer, maar een festival dat zich inhoudelijk sterk verbindt met plekken in Noord-Holland die in beweging zijn.
Op elke plek die Karavaan in de spotlight zet wordt een uniek festivalprogramma opgezet dat met locatietheater, tentoonstellingen, expedities, gesprekken en andere activiteiten het verhaal van die plek naar boven haalt. Karavaan verbindt voorstellingen en kunstenaars uit het hele land met lokale en regionale bedrijven en instellingen. Samen maken zij een bijzondere ervaring die ertoe doet.
Karavaan speelt tussen 13 mei t/m 7 juni 2015 op diverse plekken in Noord-Holland.

Recent nieuws

Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart