Dennis Meyer artistiek leider theaterfestival Karavaan

Het locatietheaterfestival heeft een nieuwe artistiek leider. Met Dennis Meyer bouwt Karavaan voort aan een nieuwe koers voor het festival. Meyer volgt Titia Bouwmeester op die zich volledig gaat wijden aan theatermaken.


Dennis Meyer is een veelzijdig dramaturg en programmamaker. Hij was artistiek leider van het productiehuis Het Lab Utrecht en leidde in het kader van de Vrede van Utrecht Festival De Basis 2013 op de voormalige militaire vliegbasis Soesterberg. Hij zal samen met festivalleider Ilse van Dijk de artistieke leiding op zich nemen. Naast Karavaan blijft Meyer werkzaam als dramaturg en schrijver.

Meyer: ‘Kunst, juist op ongewone plekken, biedt de mogelijkheid om bijzondere ervaringen te creëren. Ervaringen, die ons op aangename manier kunnen verrassen en tot nadenken stemmen. Karavaan is voor mij een geweldige kans om dergelijke betekenisvolle ervaringen voor het publiek vorm te geven.’  

Bouwmeester trad in 2009 als artistiek leider aan en verlegde de focus naar locatietheater. Ook ontwikkelde ze het Karavaanlab, een werkplaats waarin korte voorstellingen met een documentair karakter werden gemaakt die inspeelden op de veranderende identiteit van Noord-Holland.
Met haar gezelschap 5eKwartier maakte ze bij Karavaan voorstellingen als MELK in Aartswoud en Voorland in Schellinkhout. Bouwmeester blijft gefascineerd door het Noord-Hollands landschap. Haar toekomstige voorstellingen zien we ongetwijfeld in Karavaan terug.

Karavaan speelt waar Noord-Holland beweegt

Afgelopen editie ontwikkelden Bouwmeester met festivalleider Ilse van Dijk een nieuw concept voor het festival: Karavaan speelt waar Noord-Holland beweegt. Geen rondreizend theaterfestival in Noord-Holland in de zomervakantie meer, maar een festival dat zich inhoudelijk sterk verbindt met plekken in Noord-Holland die in beweging zijn.
Op elke plek die Karavaan in de spotlight zet wordt een uniek festivalprogramma opgezet dat met locatietheater, tentoonstellingen, expedities, gesprekken en andere activiteiten het verhaal van die plek naar boven haalt. Karavaan verbindt voorstellingen en kunstenaars uit het hele land met lokale en regionale bedrijven en instellingen. Samen maken zij een bijzondere ervaring die ertoe doet.
Karavaan speelt tussen 13 mei t/m 7 juni 2015 op diverse plekken in Noord-Holland.

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen