Goesting; exclusieve voorproefavond Karavaan Festival op 3 april

Foto: Emil de Jong

Op vrijdag 3 april opent de leegstaande drukkerij aan de Edisonweg in Alkmaar haar deuren voor publiek. Die avond is Goesting, de exclusieve voorproefavond van het aankomende Karavaan Festival dat 29 mei t/m 7 juni plaatsvindt. Op Goesting start ook de kaartverkoop van het aankomende festival.


Je gaat op expeditie door de hallen van de immense drukkerij en ontdekt onderweg korte performances en theatrale presentaties van voorstellingen uit het aankomend festivalprogramma. Je ontmoet alle theatermakers en vergezeld met muziek en een hapje en een drankje wordt het een heerlijk en verrassend avondje uit.

De voorstellingen worden straks op diverse locaties in Alkmaar, Bergen, Heiloo, Heerhugowaard, Driehuizen en Schermer. Onze theatrale fietsroute gaat dit jaar door Koedijk en Sint-Pancras. In het zomerse Victoriepark verrijst het festivalhart met gratis straattheater, tentjestheater, livemuziek en het popup-restaurant ‘Tineke Kookt’.

Groeizucht

Het thema dit festival jaar is Groeizucht. Een programma rondom de hunker naar vooruitgang, van onszelf, van de stad, van ons land. We relateren dat aan welvaart en succesvol zijn. Want welvaart en succes dragen bij aan ons geluk. En daar moeten ook, ongewild, offers voor gebracht worden. Je moet immers ergens bovenop staan om naar boven te kunnen reiken…

Goesting is gratis en exclusief toegankelijk voor Vrienden van Karavaan. Vrienden krijgen hier een aparte uitnodiging voor. Geen vriend? Voor slechts 25,- wordt je het en ontvang je een uitnodiging voor de exclusieve avond. Als vriend maak je het hele jaar gebruik van alle buitengewone vriendenvoordelen van Karavaan, waaronder korting op alle voorstellingen.

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen