GRATIS STRAATTHEATER IN DE STAD TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

Willem Melgerd

ALKMAAR - Een marcherend gezelschap op stelten, een straatdisco en een date onder een gigantische jurk. Tussen 17 en 26 mei brengt Karavaan ook feest in de binnenstad van Alkmaar tijdens Karavaan Festival.


Karavaan brengt naast Karavaan Festival en het festivalhart in het Victoriepark ook theater naar de binnenstad, gratis toegankelijk voor iedereen.

3 data 3 acts

Op vrijdag 17 mei start om 14:00 een uitbundige act op stelten en live muziek van Close-Act. Ze beginnen op de Laat ter hoogte van de vernieuwde schoenenwinkel Mulders. Via de Payglop en de Oude Stad lopen ze naar het festivalhart in het Victoriepark.
Op zaterdag 18 mei vindt om 14:30 Heart Attack plaats op de hoek van de Gedempte Nieuwesloot en de Marktstraat. Kom je ook in de enorme jurk om je hart te openen voor een volslagen vreemde?
Op vrijdag 24 mei zie je om 14:30 de voorstelling Play Crowd op de Gewelfde Stenen Brug. Ook jij bent de performer van deze super dansshow!

Het gratis straattheater wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van ondernemersvereniging Alkmaars Bolwerk en in samenwerking met Alkmaarse ondernemers.

“We dragen graag bij aan de levendigheid van de binnenstad en bieden het winkelend publiek verwondering, een glimlach of de mogelijkheid om actief deel te nemen.”

KARAVAAN FESTIVAL

Van 17 t/m 26 mei is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in de regio Alkmaar. Van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten, er is voor elk wat wils. Beleef uniek locatietheater op verrassende locaties in Alkmaar, Castricum, Egmond, vele plekken in de Schermer, Langedijk en Heiloo.
Het festivalhart heet Yes In My BackYard en is een cocreatie van Karavaan en podium Victorie. In het Victoriepark is er volop live muziek en theater, foodtrucks en veel te beleven.

Recent nieuws

Fietsende mensen tijdens Expeditie Alkmaars Kanaal
Keith Montgomery

PREMIERE NIEUWE VOORSTELLING VAN KARAVAAN LANGS HET ALKMAARS KANAAL

ALKMAAR - zondag 2 juni gaat de voorstelling Bovendrijven in première. Bovendrijven is een nieuwe locatietheatervoorstelling van Karavaan, gemaakt en gespeeld door een van hun jonge theatermakers: Isan Vos. Bovendrijven is onderdeel van een unieke theatrale fietstocht langs de oevers van het Alkmaars Kanaal. Nieuw op deze route is een vertekijker met historische beelden.

Lees verder
LOEI: 2 muzikanten in een wei met koeien
Moon Saris

KARAVAAN TREKT LANDELIJKE AANDACHT MET SUCCESVOLLE EDITIE KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Muziek voor koeien, een true crime in de bossen van Heiloo, en een spektakelopera met senioren in de Grote Kerk. Karavaan Festival presenteerde tien dagen lang avontuurlijk locatietheater in de regio Groot Alkmaar, met het thema "Uit de maat". Het publiek werd in grote getale getrokken door voorstellingen op het platteland, in de stad en in de bossen. Het bruisende festivalhart in het zonovergoten Victoriepark genoot veel belangstelling en trok een nieuw scala aan bezoekers. Het theaterfestival kende een zeer succesvolle editie met ruim 29 duizend bezoekers.

Lees verder
PREPARTY PRIDE ALKMAAR met 2 drags op een skippybal

GRATIS PRE-PARTY ALKMAAR PRIDE IN HET VICTORIEPARK

ALKMAAR - Speciaal voor de Alkmaar Pride week organiseert Karavaan samen met Podium Victorie op 25 mei een feestelijke pre-party vol veren en glitter. Van 11:00-13:00 is er in het Victoriepark tijdens festival Yes In My BackYard een veelzijdig programma, met o.a. Kinki Kappers, een circus-meet-drag show en catwalk.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen