HIPHOP THEATER IN EEN TAXI: PREMIÈRE DASHBOARD OP KARAVAAN FESTIVAL

Een coproductie van hiphop-theatercollectief DIEHELEDING, DOX en Theater Utrecht. Van 6 t/m 15 augustus gaat de nieuwste voorstelling van hiphop-theatercollectief DIEHELEDING in op Karavaan Festival. Dashboard is een filmische hiphop taxitrip dwars door de stad. Dagelijks vertrekken er taxi’s vanaf het festivalhart in het Victoriepark Alkmaar.


Stel je voor: iemand stapt bij je in een gedeelde taxi, de radio staat aan, hiphop dreunt door de speakers en er ontstaat een spontaan gesprek. Waar zou dit gesprek dan naar toe gaan?

Eén auto, één monoloog en één mens. Een emotionele muzikale trip door de krochten van het hoofd van een eenzaam jongmens. Een interactieve locatievoorstelling over een gevallen stedeling die zijn weg niet vindt in de jungle van de stad, geïnspireerd op de film Taxi Driver van Martin Scorcese.

DIEHELEDING creëert in een taxi een theatraal vacuüm waar de spanning hoog kan oplopen: van small talk naar een monoloog met hyper-persoonlijke bekentenissen: van complotgedachten en waanideeën tot onduidelijke verwijten. “Niemand vindt het leuk om alleen te zijn, ik doe alleen niet mijn uiterste best om vrienden te maken, dat is alles. Zoiets leidt alleen maar tot teleurstelling.”
De stad die de laatste jaren steeds drukker, grootser en veelbelovender wordt blijkt voor sommigen een doolhof waar ze niet in kunnen presteren, terwijl het met anderen juist zo goed lijkt te gaan. De dromen die je hoort te hebben komen nooit uit en achtervolgen je langzaam als een nachtmerrie. Door COVID-19 ontstaat een beeld van aan huis gekluisterde jonge mensen, wiens blik op de toekomst begint te vertroebelen. Dashboard is een filmische minitrip over eenzaamheid en het sociaal-isolement in een stadswereld die aan je blijft trekken.

Over de makers

Dashboard is een coproductie van DIEHELEDING, DOX en Theater Utrecht. Hiphop-theatercollectief DIEHELEDING maakt muziektheater waarbij alles gezamenlijk wordt gemaakt door de leden uit het collectief. Naast dialogen schrijft DIEHELEDING raps,  maken ze hun eigen muziek, produceren ze en hebben ze zich gespecialiseerd in handelend rappen: een manier van rappen waarbij je een handeling uitvoert op het podium, in plaats van dat je iets beschrijft nadat het gebeurd is.
DOX maakt vernieuwende podiumkunst voor jongeren met roots in de urban arts en talentontwikkeling. Bij DOX gaat ontwikkeling, onderzoek, creatie en kennisuitwisseling hand in hand. Cross-overs van theater, Hiphop, spoken word en dans zijn favoriet, jongerencultuur de inspiratiebron.
Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en brengt geëngageerd, hoogwaardig en cutting edge theater voor een zo breed mogelijk publiek. Ze putten uit allerlei mogelijke bronnen: van eeuwenoud tot hagelnieuw, van proza en film tot poëzie. Hun makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en verkennen zo doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater.

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen