KAARTVERKOOP KARAVAAN FESTIVAL LOSGEBARSTEN

Van Hemelvaart t/m Pinksteren volop locatietheater en een bruisend festivalhart


Op het bomvolle erf van akkerbouwer Appelman Vegetables in Stompetoren trapte Karavaan samen met 430 gasten afgelopen zondag officieel af met de kaartverkoop van het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop Vrienden van Karavaan een kijkje krijgen n het festival-aanbod. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 26 mei t/m 6 juni brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 15 landelijke premières, én een zomers, groen festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

 

Het festival brengt je door de hele regio naar boerderijen, landgoederen, de duinen en het strand, bijzondere locaties langs het Alkmaars Kanaal en door de polder, waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers.

 

Highlights locatietheater
Een spectaculaire strandopera bij strandpaal 32 in Bergen aan Zee (Kaapdiegoeiekoop) en een zeer actuele voorstelling over Tsjernobyl op een verlaten plek in Heiloo (Zvivdal). Op het PEN-dorp zie je in het Gangster-Paradise een western met een knipoog (The Promised Land). Er wordt nog meer gespeeld langs het Alkmaars Kanaal: sprankelend toneel bij de waterzuiveringsinstallatie (Een ingebeelde ziekte) en kleine voorstellingen in Ringers (Chicago Baby en After the Echo). En zelfs een voorstelling met jongleren en architectuur in de Schelphoek (Square Two)

 

Expeditie in het Land van Leeghwater en complete uitjes

Een nieuwe fietsexpeditie tjokvol theater, uitzicht en lekkers in Expeditie Poldermeesters door het Land van Leeghwater. Of culinair theater op de boerderij, met kookworkshops in Zuidschermer. Ook in Schermerhorn is een theatrale expeditie met eten aan lange tafels in de Grote Kerk.

 

Tentjestheater en concerten in festivalhart YES IN MY BACKYARD

Karavaan en podium Victorie slaan de handen ineen voor een fantastische festivalervaring! Elke dag zijn er meerdere toffe korte voorstellingen voor kleine prijzen in theatertentjes in het park. Is er gratis straattheater en een pop-up restaurant. En wordt de dag afgesloten met een steengoed concert. Kijk voor de line-up op yesinmybackyard.nl

 

Gratis voorstellingen en straattheater

Elke dag zijn er gratis voorstellingen op het festivalhart. Dus ook voor mensen met een kleine beurs is er van alles te beleven. Op beide Pinksterdagen is er extra programma voor de hele familie.

 

Dit alles is slechts een kleine greep uit het volledige festival-programma.

Recent nieuws

Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart