KARAVAAN DOOPT MONUMENTALE BOERDERIJSCHUUR OM VOOR MINI MATTHÄUS- PASSION CONCERT

HAARLEMMERMEER - Op 9 en 10 september keert het avontuurlijke festival Grazende Zwaan terug op en om Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Speciaal voor deze editie tovert het festival de monumentale boerderijschuur op zaterdagavond voor een nieuw klassiek boerderijconcert.


De Matthäus Passion in pocketversie is geen drie uur durende versie maar een lekker uur. Een korte, toegankelijke en luchtige versie van de Matthäus, verteld in het Nederlands, met theater en prachtig arrangementen.

Er wordt gespeeld en gezongen in een kleine bezetting met mezzosopraan, bariton, fluit, cello en piano. Ze spelen de mooiste stukken, en vertellen het hele verhaal. Of nee, niet het hele verhaal, maar datgene wat volgens ons het verhaal nú betekent, in 2023.

GRAZENDE ZWAAN

Grazende Zwaan is  het leukste uitje voor de hele familie! Een weekend lang geniet je van nieuwe theatervoorstellingen, muzikale optredens en acrobatische shows. Steek je handen uit en leer de beste hutten bouwen of ga op theatrale speurtocht over het landgoed. De zaterdagavond word afgesloten met het boerderijconcert Zomerpassie, Bach’s Matthäus-Passion in pocketversie. Het beloven twee avontuurlijke dagen te worden tjokvol leuks.

Dit alles is slechts een kleine greep uit het programma, want ook vaste Grazende Zwaan- partners Haarlemmermeermuseum de Cruquius, Kunstfort bij Vijfhuizen en Podium voor architectuur brengen weer uitdagend en verrassend programma mee. Kortom Grazende Zwaan is een festival voor jong en oud.

TICKETS

Als gezin koop je een familieticket en heb je toegang tot het festivalterrein en al het mooie straattheater. Een familieticket kost €12,50 voor de zaterdag of zondag (geldig voor 2 volwassenen en max 3 kinderen). Of koop een weekendticket voor beide dagen €19,00.

Alle activiteiten spelen zich af op en om landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep, Hoofdweg 1041. Info op grazendezwaan.nl.

Recent nieuws

Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Overzicht voorstellingen Karavaan Festival 2024 in Alkmaar

Heb jij een overzicht nodig met welke gezelschappen er te zien zijn in Alkmaar Stad tijdens Karavaan Festival? Wij hebben ze even op een rijtje gezet voor jullie! Lees verder.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen