Karavaan festival dit jaar op bijzondere locaties in regio groot Alkmaar

Foto: Bowie Verschuuren

Van 29 mei tot en met 7 juni is Karavaan Festival in de regio Alkmaar. Tien dagen lang bijzonder locatietheater op verrassende plekken en een zomers festivalhart in het groene Victoriepark Alkmaar met het populaire Tentjestheater, gratis straattheater, livemuziek, Kinderkaravaan en een pop-up restaurant. Het thema deze editie: Groeizucht.


Het festival brengt je naar boerderijen, het strand, cultuurhistorische locaties, leegstaande winkelpanden, onverwachte plekken in de binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Er zijn dit jaar maar liefst negen landelijke premières in regio Alkmaar.

Highlights

Eén van de highlights van dit jaar is de première van de grootse oeropera ‘Kaapdiegoeiekoop’ op het strand van Bergen aan Zee. En in het jaarlijks terugkerende agrarische thema maakt Karavaan een eigen productie, het boerendrama ‘Kiem’, op een boerderij in de Schermer. In het prachtige lintdorp Driehuizen ontdek je – van de makers van ‘Bleekneusjes’ – de splinternieuwe voorstelling ‘Uw eigen Kersentuin’.
Voor de voorstelling ‘Cowboys & Indians’ reisden de theatermakers af naar de indianenreservaten in de Verenigde Staten, ontmoetten daar de faithkeeper van de Berenclan van de Onyota’a:ka-stam en maken met hem een moderne western in Heerhugowaard.
Verder is er onder andere een theatrale fietsroute door Koedijk en Sint-Pancras en een Nieuwe Makers route door de binnenstad met werk van jonge theatermakers.

Festivalhart met Tentjestheater en livemuziek in Victoriepark

Het festivalhart is elke dag goed voor een shot inspiratie met een wel heel gevarieerd en gratis te bezoeken programma van straattheater, pop-up performances en livemuziek. Het populaire Tentjestheater wordt uitgebreid en op beide Pinksterdagen is er familietheater met onder andere de theatervoorstelling ‘Koning van Katoren’. Het vorig jaar opgerichte Ministerie van Alkmaarse Zaken ontregelt het festivalhart, met de ‘Groeilobby’.

Dit alles is slechts een klein tipje van de festivalsluier. De algemene kaartverkoop start 3 april.

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen