KARAVAAN FESTIVAL MAAKTE IMPACT MET SPRAAKMAKEND PROGRAMMA

Karavaan Festival bracht tien dagen lang opzienbarend locatietheater in regio Groot Alkmaar rond het thema Groeiende Contrasten. Publiek liet zich in groten getale verleiden tot voorstellingen op het platteland, in de stad en in de duinen om daarna met elkaar in discussie te gaan. Het festivalhart in het Victoriepark was goedbezocht ondanks de soms ijzige wind. Karavaan ontving burgemeesters en politici, boeren en burgers, jong en oud, rijk en arm, links en rechts. Het theaterfestival beleefde een succesvolle editie met ruim 28.000 bezoekers.


Het festival oogstte landelijke persaandacht en lovende recensies door een verrassend programma met theatervoorstellingen van gerenommeerde en jonge makers. Karavaan bracht een gevarieerd programma met meer dan 200 voorstellingen, geplaatst in een actuele context en op betekenisvolle locaties. De 15 landelijke premiรจres werden uitstekend ontvangen. Het festival trekt publiek uit het hele land.

Grote publiekstrekkers waren Grondproeven 3, muziektheater over ons voedsel met een culinair diner bij een akkerbouwer en Paradijs aan het Einde van Collectief Blauwdruk in de duinen, beiden coproducties van Karavaan. Van deze producties werden extra voorstellingen gespeeld. Ook Boer ben ik bij een biologische veehouderij was een topper, evenals De Recreanten in Egmond, Onder de rook van de hoogovens in het Hoogovensmuseum en Franciscushof bij de GGZ in Castricum.

Festivalhart Yes In My BackYard

Karavaan maakte samen met poppodium Victorie een veelzijdig programma en ontving op het bruisende festivalhart een gemรชleerd publiek. De kwaliteit van de tentjestheatervoorstellingen en de concerten was onverminderd groot en waren dan ook goed bezet. De mooie Pinksterdagen zorgden voor een grote hoeveelheid mensen in het park dat genoot van theater, circus en doe-activiteiten.

De volgende editie van Karavaan Festival is van 17 t/m 26 mei 2024.

Recent nieuws

bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De premiรจre van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premiรจres en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart