KARAVAAN FESTIVAL MAAKTE IMPACT MET SPRAAKMAKEND PROGRAMMA

Karavaan Festival bracht tien dagen lang opzienbarend locatietheater in regio Groot Alkmaar rond het thema Groeiende Contrasten. Publiek liet zich in groten getale verleiden tot voorstellingen op het platteland, in de stad en in de duinen om daarna met elkaar in discussie te gaan. Het festivalhart in het Victoriepark was goedbezocht ondanks de soms ijzige wind. Karavaan ontving burgemeesters en politici, boeren en burgers, jong en oud, rijk en arm, links en rechts. Het theaterfestival beleefde een succesvolle editie met ruim 28.000 bezoekers.


Het festival oogstte landelijke persaandacht en lovende recensies door een verrassend programma met theatervoorstellingen van gerenommeerde en jonge makers. Karavaan bracht een gevarieerd programma met meer dan 200 voorstellingen, geplaatst in een actuele context en op betekenisvolle locaties. De 15 landelijke premiรจres werden uitstekend ontvangen. Het festival trekt publiek uit het hele land.

Grote publiekstrekkers waren Grondproeven 3, muziektheater over ons voedsel met een culinair diner bij een akkerbouwer en Paradijs aan het Einde van Collectief Blauwdruk in de duinen, beiden coproducties van Karavaan. Van deze producties werden extra voorstellingen gespeeld. Ook Boer ben ik bij een biologische veehouderij was een topper, evenals De Recreanten in Egmond, Onder de rook van de hoogovens in het Hoogovensmuseum en Franciscushof bij de GGZ in Castricum.

Festivalhart Yes In My BackYard

Karavaan maakte samen met poppodium Victorie een veelzijdig programma en ontving op het bruisende festivalhart een gemรชleerd publiek. De kwaliteit van de tentjestheatervoorstellingen en de concerten was onverminderd groot en waren dan ook goed bezet. De mooie Pinksterdagen zorgden voor een grote hoeveelheid mensen in het park dat genoot van theater, circus en doe-activiteiten.

De volgende editie van Karavaan Festival is van 17 t/m 26 mei 2024.

Recent nieuws

Foto: Moon Saris

FESTIVAL GRAZENDE ZWAAN LIET LANDSCHAP BELEVEN OP ZONOVERGOTEN LANDGOED

Afgelopen weekend was het een feestje op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Met bijzonder muziektheater onder luifels, circus tussen de bomen en muziek en theater in de monumentale schuur genoten kinderen en volwassenen op een van de mooiste plekken van de Haarlemmermeer. Met hoeden, slippers, sproeiers, ijsjes en watertappunten beleefde Grazende Zwaan een bloedhete editie.

Lees verder

KARAVAAN IS OP ZOEK NAAR EEN ENTHOUSIASTE MARCOM COORDINATOR

Ons team is op zoek naar een enthousiaste MarCom-coรถrdinator die creativiteit combineert met strategisch inzicht om onze marketing- en communicatie-inspanningen naar een nog hoger level te brengen. Ben jij of ken jij deze duizendpoot?

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN DOOPT MONUMENTALE BOERDERIJSCHUUR OM VOOR MINI MATTHร„US- PASSION CONCERT

HAARLEMMERMEER - Op 9 en 10 september keert het avontuurlijke festival Grazende Zwaan terug op en om Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Speciaal voor deze editie tovert het festival de monumentale boerderijschuur op zaterdagavond voor een nieuw klassiek boerderijconcert.

Lees verder

Volg ons op social media!