KARAVAAN FESTIVAL TOCH IN CASTRICUM

Bas de Brouwer

Van 26 mei t/m 6 juni is het weer Karavaan Festival in de regio. Karavaan speelt de hilarische muziektheatervoorstelling Der Letzte Hollander in het historische Ketelhuis van Landgoed Duin en Bosch in Castricum.


Het leek er heel lang op dat Karavaan dit jaar niet in Castricum zou gaan spelen. Landgoed Duin en Bosch zit volop in de verbouwingsplannen en de ideeën van Karavaan om elders te spelen liepen op niets uit. Uiteindelijk kwam er tóch groen licht om het Ketelhuis opnieuw te bespelen. Karavaan brengt er de muziektheatervoorstelling Der Letzte Hollander.

Vorig jaar speelde Karavaan weer voor het eerst sinds lange tijd in Castricum. De muziektheatervoorstelling die ze speelde in het Ketelhuis was binnen een mum van tijd uitverkocht. De samenwerking met Parnassia, de betekenisvolle plekken op het landgoed en de grote belangstelling van publiek maakte dat Karavaan graag jaarlijks in Castricum wil spelen.

 

Meer over de voorstelling

Stel je voor: een grijs wolkendek, schuimende zeekoppen, een drijvend blikje Unox knakworst en in de verte doemt langzaam het topje van de Rotterdamse Euromast op. Met daarop: de laatste Nederlandse vrouw, Brenda.

Het is 2049. Twee jaar geleden braken de dijken door en werd wat eens Nederland was, een uitgestrekte zee. Slechts het topje van de Euromast bleef over.

We volgen de Duitse documentairemaker Karsten Schillinger. Hij probeert de rest van de wereld wakker te schudden voor het noodlot dat ‘klimaatcrisis’ heet. Hij portretteert Brenda en haar vergane moederland en is meedogenloos in de schrikbeelden die hij zijn publiek voorschotelt. Niks gaat hem te ver in zijn poging het tij te keren. Zal het hem lukken zijn publiek te overtuigen?

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen