KARAVAAN IS PARTNER VAN NIEUW LANDELIJK AFSTUDEERFESTIVAL: ENTER

Karavaan en Schuur / Toneelschuurproducties ondersteunen Ensemble Nieuwe Theaterwerkers (ENT) bij het lanceren van een nieuw landelijk afstudeerfestival: ENTER. Van 21 t/m 24 juni toont een nieuwe lichting theaterstudenten hun afstudeerwerk. ENTER Festival laat de toekomst van theater zien, het is een markeringspunt van een nieuwe generatie die het werkveld betreedt. Op het festival wordt getoond wat de afstudeerders bezig houdt, welke verhalen ze willen vertellen, wat zij belangrijk vinden. Karavaan en Schuur ondersteunen dit initiatief vanuit het gezamenlijk project Theatermakers van de Toekomst, met behulp van de impulsgelden startende makers van Provincie Noord-Holland.


De beide instellingen werken samen met ENT vanuit hun talentontwikkelingsbeleid en het delen van kennis en ervaring.

ENT vindt het belangrijk dat iedereen die werkzaam is in het veld zich gezien en gehoord voelt. “We willen met dit festival een veilige en gelijkwaardige plek creëren, die dan ook bijdraagt aan een veilige en gelijkwaardige sector.” Het festival staat in het teken van verbinding: Verbinding met elkaar, met een nieuw publiek en met gevestigde professionals. Het is een mogelijkheid om nieuwe samenwerkingen aan te gaan, gesprekken te voeren over de sector en elkaar te leren kennen als makers. 

 

ENT spreekt van theaterwerkers in plaats van theatermakers. Het doel is de representatie van iedereen die werkzaam is in het theaterlandschap. Er zijn voorstellingen te zien, maar ook scriptlezingen, een film, exposities en lecture performances. Op deze manier vertegenwoordigt ENTER alle nieuwkomers binnen het werkveld. Van schrijvers tot regisseurs, van acteurs tot artist educators.  De programmering van het festival is gedaan door een jong programmateam van drie theaterwerkers: Just van Bommel, Esmée Begemann en Marloes de Jong. Ze maakten een selectie wat resulteerde in een vierdaags festival met 30 uiteenlopende werken.

 Het festival wordt op 21 juni geopend om 17.00 uur in Frascati. Tijdens het festival zijn er vijf talks over terugkerende thema’s: Let’s talk about… 

Onderdeel van het festival is ook een gesprek waarin we het hebben over de komende jaren en edities, waar alle nieuwe theaterwerkers en het veld voor uitgenodigd zijn. In 2024 is het festival in bijna alle zalen van Het Nationale Theater (Den Haag) te zien. 

Ontdek de toekomst van theater van 21 tot 24 juni bij Frascati en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Check hier voor meer info!

 

 

Recent nieuws

MUZIEKTHEATRALE WANDELING OVER STERKE VROUWEN, IN HET KADER VAN INTERNATIONALE VROUWENDAG 

Alkmaar - Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling ‘Wie de F* is Trijn?’ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag. Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld.

Lees verder
Bowie Verschuuren

DE 8E EDITIE VAN KARAVAAN FESTIVAL BRENGT MEER DAN 200 VOORSTELLINGEN OP BIJZONDERE LOCATIES IN NOORD-HOLLAND

ALKMAAR - Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. Het thema van deze editie is #uitdemaat.

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN TREKT MET FESTIVAL SPRINGTIJD JONGE THEATERMAKERS NAAR ALKMAAR

ALKMAAR - Voor het tweede jaar op rij komen jonge theatermakers van 7 tot en met 9 maart naar Theater de Drukkerij in Alkmaar voor het festival Springtijd. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.

Lees verder

Volg ons op social media!