KARAVAAN IS PARTNER VAN NIEUW LANDELIJK AFSTUDEERFESTIVAL: ENTER

Karavaan en Schuur / Toneelschuurproducties ondersteunen Ensemble Nieuwe Theaterwerkers (ENT) bij het lanceren van een nieuw landelijk afstudeerfestival: ENTER. Van 21 t/m 24 juni toont een nieuwe lichting theaterstudenten hun afstudeerwerk. ENTER Festival laat de toekomst van theater zien, het is een markeringspunt van een nieuwe generatie die het werkveld betreedt. Op het festival wordt getoond wat de afstudeerders bezig houdt, welke verhalen ze willen vertellen, wat zij belangrijk vinden. Karavaan en Schuur ondersteunen dit initiatief vanuit het gezamenlijk project Theatermakers van de Toekomst, met behulp van de impulsgelden startende makers van Provincie Noord-Holland.


De beide instellingen werken samen met ENT vanuit hun talentontwikkelingsbeleid en het delen van kennis en ervaring.

ENT vindt het belangrijk dat iedereen die werkzaam is in het veld zich gezien en gehoord voelt. “We willen met dit festival een veilige en gelijkwaardige plek creëren, die dan ook bijdraagt aan een veilige en gelijkwaardige sector.” Het festival staat in het teken van verbinding: Verbinding met elkaar, met een nieuw publiek en met gevestigde professionals. Het is een mogelijkheid om nieuwe samenwerkingen aan te gaan, gesprekken te voeren over de sector en elkaar te leren kennen als makers. 

 

ENT spreekt van theaterwerkers in plaats van theatermakers. Het doel is de representatie van iedereen die werkzaam is in het theaterlandschap. Er zijn voorstellingen te zien, maar ook scriptlezingen, een film, exposities en lecture performances. Op deze manier vertegenwoordigt ENTER alle nieuwkomers binnen het werkveld. Van schrijvers tot regisseurs, van acteurs tot artist educators.  De programmering van het festival is gedaan door een jong programmateam van drie theaterwerkers: Just van Bommel, Esmée Begemann en Marloes de Jong. Ze maakten een selectie wat resulteerde in een vierdaags festival met 30 uiteenlopende werken.

 Het festival wordt op 21 juni geopend om 17.00 uur in Frascati. Tijdens het festival zijn er vijf talks over terugkerende thema’s: Let’s talk about… 

Onderdeel van het festival is ook een gesprek waarin we het hebben over de komende jaren en edities, waar alle nieuwe theaterwerkers en het veld voor uitgenodigd zijn. In 2024 is het festival in bijna alle zalen van Het Nationale Theater (Den Haag) te zien. 

Ontdek de toekomst van theater van 21 tot 24 juni bij Frascati en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Check hier voor meer info!

 

 

Recent nieuws

Foto: Moon Saris

FESTIVAL GRAZENDE ZWAAN LIET LANDSCHAP BELEVEN OP ZONOVERGOTEN LANDGOED

Afgelopen weekend was het een feestje op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Met bijzonder muziektheater onder luifels, circus tussen de bomen en muziek en theater in de monumentale schuur genoten kinderen en volwassenen op een van de mooiste plekken van de Haarlemmermeer. Met hoeden, slippers, sproeiers, ijsjes en watertappunten beleefde Grazende Zwaan een bloedhete editie.

Lees verder

KARAVAAN IS OP ZOEK NAAR EEN ENTHOUSIASTE MARCOM COORDINATOR

Ons team is op zoek naar een enthousiaste MarCom-coördinator die creativiteit combineert met strategisch inzicht om onze marketing- en communicatie-inspanningen naar een nog hoger level te brengen. Ben jij of ken jij deze duizendpoot?

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN DOOPT MONUMENTALE BOERDERIJSCHUUR OM VOOR MINI MATTHÄUS- PASSION CONCERT

HAARLEMMERMEER - Op 9 en 10 september keert het avontuurlijke festival Grazende Zwaan terug op en om Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Speciaal voor deze editie tovert het festival de monumentale boerderijschuur op zaterdagavond voor een nieuw klassiek boerderijconcert.

Lees verder

Volg ons op social media!