KARAVAAN IS PARTNER VAN NIEUW LANDELIJK AFSTUDEERFESTIVAL: ENTER

Karavaan en Schuur / Toneelschuurproducties ondersteunen Ensemble Nieuwe Theaterwerkers (ENT) bij het lanceren van een nieuw landelijk afstudeerfestival: ENTER. Van 21 t/m 24 juni toont een nieuwe lichting theaterstudenten hun afstudeerwerk. ENTER Festival laat de toekomst van theater zien, het is een markeringspunt van een nieuwe generatie die het werkveld betreedt. Op het festival wordt getoond wat de afstudeerders bezig houdt, welke verhalen ze willen vertellen, wat zij belangrijk vinden. Karavaan en Schuur ondersteunen dit initiatief vanuit het gezamenlijk project Theatermakers van de Toekomst, met behulp van de impulsgelden startende makers van Provincie Noord-Holland.


De beide instellingen werken samen met ENT vanuit hun talentontwikkelingsbeleid en het delen van kennis en ervaring.

ENT vindt het belangrijk dat iedereen die werkzaam is in het veld zich gezien en gehoord voelt. “We willen met dit festival een veilige en gelijkwaardige plek creëren, die dan ook bijdraagt aan een veilige en gelijkwaardige sector.” Het festival staat in het teken van verbinding: Verbinding met elkaar, met een nieuw publiek en met gevestigde professionals. Het is een mogelijkheid om nieuwe samenwerkingen aan te gaan, gesprekken te voeren over de sector en elkaar te leren kennen als makers. 

 

ENT spreekt van theaterwerkers in plaats van theatermakers. Het doel is de representatie van iedereen die werkzaam is in het theaterlandschap. Er zijn voorstellingen te zien, maar ook scriptlezingen, een film, exposities en lecture performances. Op deze manier vertegenwoordigt ENTER alle nieuwkomers binnen het werkveld. Van schrijvers tot regisseurs, van acteurs tot artist educators.  De programmering van het festival is gedaan door een jong programmateam van drie theaterwerkers: Just van Bommel, Esmée Begemann en Marloes de Jong. Ze maakten een selectie wat resulteerde in een vierdaags festival met 30 uiteenlopende werken.

 Het festival wordt op 21 juni geopend om 17.00 uur in Frascati. Tijdens het festival zijn er vijf talks over terugkerende thema’s: Let’s talk about… 

Onderdeel van het festival is ook een gesprek waarin we het hebben over de komende jaren en edities, waar alle nieuwe theaterwerkers en het veld voor uitgenodigd zijn. In 2024 is het festival in bijna alle zalen van Het Nationale Theater (Den Haag) te zien. 

Ontdek de toekomst van theater van 21 tot 24 juni bij Frascati en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Check hier voor meer info!

 

 

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen