KARAVAAN IS PARTNER VAN NIEUW LANDELIJK AFSTUDEERFESTIVAL: ENTER

Karavaan en Schuur / Toneelschuurproducties ondersteunen Ensemble Nieuwe Theaterwerkers (ENT) bij het lanceren van een nieuw landelijk afstudeerfestival: ENTER. Van 21 t/m 24 juni toont een nieuwe lichting theaterstudenten hun afstudeerwerk. ENTER Festival laat de toekomst van theater zien, het is een markeringspunt van een nieuwe generatie die het werkveld betreedt. Op het festival wordt getoond wat de afstudeerders bezig houdt, welke verhalen ze willen vertellen, wat zij belangrijk vinden. Karavaan en Schuur ondersteunen dit initiatief vanuit het gezamenlijk project Theatermakers van de Toekomst, met behulp van de impulsgelden startende makers van Provincie Noord-Holland.


De beide instellingen werken samen met ENT vanuit hun talentontwikkelingsbeleid en het delen van kennis en ervaring.

ENT vindt het belangrijk dat iedereen die werkzaam is in het veld zich gezien en gehoord voelt. “We willen met dit festival een veilige en gelijkwaardige plek creëren, die dan ook bijdraagt aan een veilige en gelijkwaardige sector.” Het festival staat in het teken van verbinding: Verbinding met elkaar, met een nieuw publiek en met gevestigde professionals. Het is een mogelijkheid om nieuwe samenwerkingen aan te gaan, gesprekken te voeren over de sector en elkaar te leren kennen als makers. 

 

ENT spreekt van theaterwerkers in plaats van theatermakers. Het doel is de representatie van iedereen die werkzaam is in het theaterlandschap. Er zijn voorstellingen te zien, maar ook scriptlezingen, een film, exposities en lecture performances. Op deze manier vertegenwoordigt ENTER alle nieuwkomers binnen het werkveld. Van schrijvers tot regisseurs, van acteurs tot artist educators.  De programmering van het festival is gedaan door een jong programmateam van drie theaterwerkers: Just van Bommel, Esmée Begemann en Marloes de Jong. Ze maakten een selectie wat resulteerde in een vierdaags festival met 30 uiteenlopende werken.

 Het festival wordt op 21 juni geopend om 17.00 uur in Frascati. Tijdens het festival zijn er vijf talks over terugkerende thema’s: Let’s talk about… 

Onderdeel van het festival is ook een gesprek waarin we het hebben over de komende jaren en edities, waar alle nieuwe theaterwerkers en het veld voor uitgenodigd zijn. In 2024 is het festival in bijna alle zalen van Het Nationale Theater (Den Haag) te zien. 

Ontdek de toekomst van theater van 21 tot 24 juni bij Frascati en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Check hier voor meer info!

 

 

Recent nieuws

NIEUWE MAKERSREGELING: COLLECTIEF MAMM

De Nieuwe Makersregeling is een subsidie voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.

Lees verder
Volbloeiers festival op Buitenplaats Akerendam
KEITH MONTGOMERY

KAARTVERKOOP SENIORENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK VAN START

BEVERWIJK - Op 12 juli wordt de prachtige buitenplaats Akerendam in Beverwijk door Karavaan opnieuw omgetoverd tot een theatraal ouderenfestival. Voor de tweede editie van 'Volbloeiers' is het thema dit jaar Frankrijk. Vandaag gaat de kaartverkoop van start.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

Karavaan Festival in de pers: fijne recensies, sterren en landelijke pers

Wat zijn we blij en trots op alle mooie berichten over Karavaan Festival in de landelijke pers. Hierbij een overzicht:

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen