KARAVAAN MAAKT FIETSROUTE LANGS DE OEVERS VAN HET ALKMAARS KANAAL

Foto: Kenneth Stamp

Ooit werd met de schop in de hand een kanaal gegraven, dat Alkmaar zou voortstuwen in de vaart der volkeren. Het kostte heel wat duiten, gebouwen en mensenlevens. Na 50 jaar was de droom voorbij en voeren de schepen over het nieuw aangelegde Noordzeekanaal. Nu, 200 jaar later, gaan we alsnog de vruchten plukken van die pijnlijke investering toen: het kanaal wordt de levensader van duizenden woonplekken voor nieuwe Alkmaarders.


Het Alkmaars Kanaal wordt het visitekaartje van de moderne stad Alkmaar. Om de plannen en ambities te ervaren is er meer nodig dan een maquette of nieuwsbrief. Daarom zetten we vol in op het buiten laten beleven van deze stad in wording. Een fietstocht langs 6 kilometer kanaal, waarlangs zich de toekomst ontwikkeld.
Met verbeelding en verhalen geven we alvast invulling aan het Alkmaars Kanaal.
Jaarlijks krijgt de fietstocht nieuwe elementen en wordt hij aangepast aan de zich steeds veranderende situatie.

De fietstocht wordt op dit moment gemaakt en zal voor de zomer klaar zijn.

 

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen