KARAVAAN OPENT MAKERSHUIS ALKMAAR

foto: Emil de Jong

Op 19 en 20 april opende Karavaan haar eigen productiehuis in Alkmaar: Makershuis Alkmaar. Karavaan laat met het oprichten van Makershuis Alkmaar een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Een logisch vervolg op het jonge makersbeleid van Karavaan. Samen met theatermakers, Vrienden van Karavaan, sponsors en collega-productiehuizen uit het land werd het Makershuis geopend met een open repetitie van het jonge Collectief Blauwdruk.


Makershuis Alkmaar is gevestigd in ‘Theater de Drukkerij’, de culturele broedplaats De Drukkerij in Alkmaar. Het afgelopen jaar was er een rigoureuze verbouwing, die vrijwilligers onder leiding van een aannemer met veel plezier hebben uitgevoerd. Materialen werden gesponsord door RAB Bouwcenter en ook het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland deed een duit in het zakje.


Makershuis Alkmaar biedt een repetitie- en presentatieruimte aan jonge en nieuwe professionele theatermakers uit alle podiumkunsten disciplines. Daarnaast krijgen makers artistieke begeleiding op maat en initieert het huis jaarlijks verschillende workshops en ontmoetingen voor theatermakers.

Karavaan selecteert jonge, geëngageerde makers om in het Makershuis te komen werken. Ze richt zich daarbij zowel op makers die op locatie willen maken als op makers die de zalen in gaan. Theatertalenten die specifiek in deze regio werk gaan ontwikkelen en presenteren en waar de kwaliteit van Karavaan aan verbonden is. Zo draagt Karavaan substantieel bij aan een bloeiend makersklimaat in de regio en het aantrekken van talenten.

“Met Makershuis Alkmaar bieden we jonge makers een plek om te onderzoeken, repeteren en ontwikkelen. Een plek die tot dusver ontbrak in deze regio en die, zeker voor recent afgestudeerde makers, enorm hard nodig is“ aldus Laura Simonse, artistiek coördinator van het Makerhuis Alkmaar.

Met Theater de Drukkerij biedt het productiehuis tevens een podium. Alkmaar wordt daarmee in de nabije toekomst onderdeel van het landelijke kleine zalen circuit en biedt jonge makers daarmee een extra speelplek. Meer info op makershuisalkmaar.nl

Foto: Emil de Jong

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen