KARAVAAN PRESENTEERT HAAR EIGEN THEATER: THEATER DE DRUKKERIJ

Karavaan presenteert met trots: Theater de Drukkerij. Theater de Drukkerij is het theater van Karavaan, waar je avontuurlijke voorstellingen ziet van jonge theatermakers. In een informele sfeer maak je kennis met het werk van een nieuwe generatie.


“Theater de Drukkerij wordt dé plek in Noord-Holland Noord waar je de pareltjes van jonge theatermakers ontdekt en kennis maakt met de nieuwe generatie theatermakers”, aldus Laura Simonse, artistiek coordinator van Theater de Drukkerij en Makershuis Alkmaar.
“Vanaf 2023 is Alkmaar een klein theater rijker. Werk van jonge makers laten we op een aantal manieren zien: als avondvullende voorstelling met een contextprogramma, als een programmamix van allerlei onderdelen (Drukwerk) en als festival (bijvoorbeeld Springtij). Samen met diverse productiehuizen in Nederland geven we theatermakers van de toekomst een podium. We hebben veel zin om dit te gaan uitbouwen.”

Springtij, festival van en voor jonge theatermakers

Er komt een spiksplinternieuw festival aan! In het laatste weekend van februari dompel je je onder in het werk van jonge makers tijdens Springtij. Springtij vindt plaats in en rondom Makershuis Alkmaar en Theater de Drukkerij, het productiehuis en theater van Karavaan. Je ziet af en nog onaf werk van verschillende jonge makers, die de afgelopen maanden in het Makershuis hebben gewerkt, gerepeteerd of onderzoek hebben gedaan. Daarnaast zie je werk van jonge makers die buiten Alkmaar een nieuwe voorstelling hebben gemaakt. Tijdens Springtij organiseren we verschillende workshops en meet-ups in samenwerking met een aantal partners, speciaal voor jonge, startende theatermakers.

Springtij is vanaf 23 t/m 25 februari 2022, zet het vast in je agenda!

Drukwerk

Drukwerk wordt een verrassend en avontuurlijk programma, waarbij je een kijkje in de keuken krijgt van verschillende jonge makers. Ze nemen je mee in hun onderzoek, tekstlezing, openbare repetitie of try-out. De avond wordt samengesteld uit 3 of 4 verschillende programma-onderdelen in een informele setting met een keuken vol hapjes en drankjes. Laat je verrassen door telkens andere makers!

Drukwerk is in ieder geval te zien op 9 februari, 13 april, 8 juni en 12 oktober 2023.

Over Theater De Drukkerij

In de voormalige drukkerij van het Noord-Hollands Dagblad heeft Karavaan een theater gebouwd. Theater de Drukkerij. Hier wordt enerzijds gewerkt aan nieuwe voorstellingen door een selectie van jonge makers (het Makershuis Alkmaar) en anderzijds werk gepresenteerd van jonge theatermakers die we – samen met een aantal productiehuizen in Nederland – programmeren.

Praktische info

Theater de Drukkerij en Makershuis Alkmaar zijn gevestigd aan de Marconistraat in Alkmaar, op industrieterrein Oudorp. Een plek die volop in ontwikkeling is en waar een nieuwe wijk wordt gebouwd voor wonen én werken. Parkeren kan (gratis) in de Marconistraat of aan de Edisonweg.

Houd onze site en socials in de gaten voor het programma. Binnenkort meer!

Recent nieuws

FOTO: BOWIE VERSCHUUREN

GLOEDNIEUW FESTIVAL ‘SPRINGTIJ’ IN AANTOCHT VOOR JONGE MAKERS

In het laatste weekend van februari dompel je je onder in het werk van jonge makers tijdens Springtij Festival. 

Lees verder
Foto: Keith Montgomery

UITVERKOCHT ALKMAAR LIGHT FESTIVAL DOET BEZOEKERS VERWONDEREN

De tweede editie van het unieke Alkmaar Light Festival bracht dit weekend een grote diversiteit aan lichtkunsten door de stad Alkmaar. Het festival beleefde een succesvol uitverkocht weekend met bijna 18.000 bezoekers die een route door de stad liepen.

Lees verder

KARAVAAN TE ZIEN TIJDENS VEST IN DE STAD

Kom jij naar Vest in de Stad, op zondag 23 oktober? Hier kun je kijken naar onze makers Rubin van Gent & Ellen Havenaar met de voorstelling 'Ik geloof je op je leugen'. En is Hendrik Walter te zien met de multimediavoorstelling Call Response Call. Tijdens 'Vest in de Stad' kom je toneelacteurs en actrices tegen in 26 winkels en in de straten van de Alkmaarse binnenstad. Vest in de Stad wordt georganiseerd door Theater de Vest en is gratis toegankelijk.

Lees verder

Volg ons op social media!