KARAVAAN PRESENTEERT HAAR EIGEN THEATER: THEATER DE DRUKKERIJ

Karavaan presenteert met trots: Theater de Drukkerij. Theater de Drukkerij is het theater van Karavaan, waar je avontuurlijke voorstellingen ziet van jonge theatermakers. In een informele sfeer maak je kennis met het werk van een nieuwe generatie.


“Theater de Drukkerij wordt dé plek in Noord-Holland Noord waar je de pareltjes van jonge theatermakers ontdekt en kennis maakt met de nieuwe generatie theatermakers”, aldus Laura Simonse, artistiek coordinator van Theater de Drukkerij en Makershuis Alkmaar.

“Vanaf 2023 is Alkmaar een klein theater rijker. Werk van jonge makers laten we op een aantal manieren zien: als avondvullende voorstelling met een contextprogramma, als een programmamix van allerlei onderdelen (Drukwerk) en als festival (bijvoorbeeld Springtij). Samen met diverse productiehuizen in Nederland geven we theatermakers van de toekomst een podium. We hebben veel zin om dit te gaan uitbouwen.”

Springtij, festival van en voor jonge theatermakers

Er komt een spiksplinternieuw festival aan! In het laatste weekend van februari dompel je je onder in het werk van jonge makers tijdens Springtij. Springtij vindt plaats in en rondom Makershuis Alkmaar en Theater de Drukkerij, het productiehuis en theater van Karavaan. Je ziet af en nog onaf werk van verschillende jonge makers, die de afgelopen maanden in het Makershuis hebben gewerkt, gerepeteerd of onderzoek hebben gedaan. Daarnaast zie je werk van jonge makers die buiten Alkmaar een nieuwe voorstelling hebben gemaakt. Tijdens Springtij organiseren we verschillende workshops en meet-ups in samenwerking met een aantal partners, speciaal voor jonge, startende theatermakers.

Springtij is vanaf 23 t/m 25 februari 2022, zet het vast in je agenda!

Drukwerk

Drukwerk wordt een verrassend en avontuurlijk programma, waarbij je een kijkje in de keuken krijgt van verschillende jonge makers. Ze nemen je mee in hun onderzoek, tekstlezing, openbare repetitie of try-out. De avond wordt samengesteld uit 3 of 4 verschillende programma-onderdelen in een informele setting met een keuken vol hapjes en drankjes. Laat je verrassen door telkens andere makers!

Drukwerk is in ieder geval te zien op 9 februari, 13 april, 8 juni, 28 september en 23 november 2023.

Over Theater De Drukkerij

In de voormalige drukkerij van het Noord-Hollands Dagblad heeft Karavaan een theater gebouwd. Theater de Drukkerij. Hier wordt enerzijds gewerkt aan nieuwe voorstellingen door een selectie van jonge makers (het Makershuis Alkmaar) en anderzijds werk gepresenteerd van jonge theatermakers die we – samen met een aantal productiehuizen in Nederland – programmeren.

Praktische info

Theater de Drukkerij en Makershuis Alkmaar zijn gevestigd aan de Marconistraat in Alkmaar, op industrieterrein Oudorp. Een plek die volop in ontwikkeling is en waar een nieuwe wijk wordt gebouwd voor wonen én werken. Parkeren kan (gratis) in de Marconistraat of aan de Edisonweg.

Houd onze site en socials in de gaten voor het programma. Binnenkort meer!

Recent nieuws

bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart